Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 21:20

Κώστας Μπλιάτκας : Δεν μπορεί το «Κιόσκι» και το «Βέρμιον» να είναι κλειστά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη στον Βαλάντη Λιόλιο

 

Ο Κώστας Μπλιάτκας είναι αποδεδειγμένα ο πλέον αναγνωρίσιμος Ναουσαίος δημοσιογράφος, με μια καριέρα πολλών ετών στην έντυπη και κυρίως τηλεοπτική δημοσιογραφία.

Ήταν τιμή μας να  παραχωρήσει μια συνέντευξη  στη «Ν» και να μας μιλήσει για την εκδήλωση παρουσίασης των βραβευμένων ντοκιμαντέρ του στη Νάουσα, από την Πολιτιστική Εταιρία «Αναστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος».

Ο Κώστας  Μπλιάτκας μας μίλησε όμως και για τη δημοσιογραφία, το ξεκίνημα του στη «Φωνή» και τον αείμνηστο Πέτρο Δεινόπουλο,  ενώ δεν ήταν καθόλου διπλωματικός όσον αφορά την σημερινή κατάσταση της Νάουσας. «Δεν μπορεί το «Κιόσκι» και το ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο να είναι κλειστό, εγώ εδώ έχω ακούσει τον Τσιτσάνη, η Νάουσα είναι το μπαλκόνι των Βαλκανίων».

Απολαύστε τον.

 

 

Ένα σύντομο βιογραφικό του Κώστα Μπλιάτκα

 

Ο Κώστας Δ. Μπλιάτκας είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας, γεννήθηκε και μεγάλσε στη Νάουσα.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Πτυχιούχος Βιολογίας του Α.Π.Θ. Μέλος της διοίκησης του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 1980. Εργάστηκε στην ΕΡΤ και στην ιδιωτική ραδιο-τηλεόραση καθώς επίσης και σε ημερήσιες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Συνεργάστηκε με το BBC και με ελληνικά και ξένα περιοδικά. Από το 1995 μέχρι το 2006 παρουσίαζε στην ΕΤ-3 την μακροβιότερη καθημερινή εκπομπή του καναλιού: «Με μια τρίτη ματιά».

Εργάστηκε επί πολλά χρόνια στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, ενώ διετέλεσε διευθυντής του 102FM της ΕΡΤ-3 (1994-97), υποδιευθυντής του τμήματος Διεθνών Παραγωγών της ΕΤ-3 (1999-2001) και Γενικός  Διευθυντής της ΕΤ 3.

Δημιουργός, επίσης γνωστών εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης όπως Οι Παρέες(2006-2008) και η σειρά βιογραφικών πορτραίτων υπό τον τίτλο Εκ Του Πλησίον (2006-2008). Από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Διονύσης Σαββόπουλος», «Υπόγεια διαδρομή» (1999), «Εισαγωγή στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ηθική και τεχνική» (2002) και Γιώργος Κούδας: Της ζωής μου το παιχνίδι(2005). «Ο Ψηλός-Η επίσημη αυτοβιογραφία του Αντώνη Αντωνιάδη(2007)»  κ.α.

Σχετικά Άρθρα