Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 19:13

Εγκατάλειψη και επικινδυνότητα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε και γράφουμε για την κατάσταση του δημοτικού πάρκου Νάουσας. Αυτή τη φορά, η βόλτα μας ήταν εντελώς τυχαία και αυτά που είδαμε μας εξόργισαν και πάλι.

 

Η εγκατάλειψη είναι έκδηλη, στο πάλαι ποτέ «στολίδι» της  πόλης, τώρα όμως διαπιστώσαμε και πράγματα που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Συγκεκριμένα, όλη η σκεπή  του κτίσματος που φιλοξενεί τους υπαλλήλους του πάρκου, είναι γεμάτη με ξερά κλαδιά πεύκου, όπως και η σκεπή του διπλανού κτίσματος που φιλοξενεί  το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας. Αλήθεια, δεν θα μπορούσε κάποιος να καθαρίσει τις δυο σκεπές από τα ξερά κλαδιά των πεύκων που ουσιαστικά καθιστούν πυριτιδαποθήκη τα δυο κτίσματα;

 

 

 

 

Στο πάρκο, δυστυχώς είδαμε και πάλι , τη γνωστή εικόνα εγκατάλειψης τα τελευταία χρόνια. Είδαμε αναίτια σπατάλη του νερού με ποτίστρα η οποία είχε χαλάσει, είδαμε τη λίμνη να θυμίζει βάλτο με στεκούμενο νερό, είδαμε σκουπίδια.. Ελπίζουμε η βούληση του δήμου και του δημάρχου Νάουσας, να πραγματοποιηθεί μελέτη ανάπλασης του Πάρκου να γίνει πραγματικότητα, είτε αυτή γίνει από φοιτητές είτε όχι. Και φυσικά να βρεθεί η χρηματοδότηση υλοποίησης αυτής της μελέτης.

 

 

 

 

 

Και φτάνουμε στο πρώην Τουριστικό Περίπτερο «Κιόσκι», το οποίο τα τελευταία χρόνια δόθηκε σε ιδιώτη επενδυτή με σκοπό να το αναδείξει προς όφελος και του ιδίου αλλά και της Νάουσας.

Δυστυχώς, απ ότι φαίνεται και εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Είδαμε κλειστές πόρτες και επίσης εγκατάλειψη, που φαίνεται ξεκάθαρα στο εξωτερικό μέρος του μαγαζιού, με ξύλα και εξωτερικά έπιπλα  σπασμένα, βρωμιά και γενικά μια απαξίωση του χώρου.

Το ζήτημα είναι πως, αν ένας επισκέπτης, τουρίστας δηλαδή, από αυτούς που θέλουμε να έρχονται στη Νάουσα, πάει στο πάρκο και στο πρώην «Κιόσκι» τι θα αντικρίσει και κυρίως τι θα σκεφθεί; Με τι εντυπώσεις θα φύγει;

Γνωρίζω πως το θέμα είναι δύσκολο και δεν λύνεται με ευχολόγια, ούτε με κατάρες ούτε με επίρριψη ευθυνών στους νυν και τους πρώην. Το ζήτημα είναι τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, διότι επαναλαμβάνω η κατάσταση δεν είναι καλή, είναι άσχημη και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.

 

 

Με μια φωτογραφική μηχανή, μ’ ένα tablet ή με ένα smartphone στείλτε μας την εικόνα ή  ένα μικρό video που σας εντυπωσίασε. Που σας έκανε εντύπωση και θέλετε να το σχολιάσετε ή  αφήστε εμάς να το κάνουμε.

Στείλτε μας φωτογραφίες, video και σχόλια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.