Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 10:23

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα δυστυχώς παραμένει

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η φωτογραφία και το σχόλιο εστάλη από πολίτη της Νάουσας.

«Καλημέρα! Σας στέλνω φωτο από Μουσταφά! Από το σπίτι κατευθείαν στο αμάξι με το παιδί! Δεν συζητάμε βέβαια για ποδήλατο όταν ανοίξει ο καιρός! Είναι πλέον μόνιμοι κάτοικοι-γείτονες!»

 

Δυστυχώς το ζήτημα των αδέσποτων κυρίως σκυλιών παραμένει στη Νάουσα και δεν βλέπουμε πως μπορεί να λυθεί άμεσα. Ο Δήμος απ όσο γνωρίζουμε προσπαθεί να συλλέξει και στειρώνει όσα αδέσποτα μπορεί και σύμφωνα με τη νομοθεσία στη συνέχεια τα αφήνει ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το πρόβλημα είναι φυσικά η κακή μας νοοτροπία. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι αρκετοί από εμάς να μην στειρώνουμε τα σκυλιά μας με αποτέλεσμα όταν γεννάνε απλά να τα παρατάμε, ενώ υπάρχει και το φαινόμενο μεταφοράς σκυλιών από άλλους δήμους στη Νάουσα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν κάνουν το ίδιο και αρκετοί Ναουσαίοι, όχι τώρα, πάντα.

Το πρόβλημα υφίσταται πάντως, σίγουρα χρειάζεται να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι αλλά δεν μπορεί να βρεθεί λύση για τα ήδη υπάρχοντα αδέσποτα. Ο Δήμος είναι υπεύθυνος και μέσα σε όλα τα άλλα που έχει να αντιμετωπίσει, είναι ανάγκη να κάνει κάτι περισσότερο και γι αυτό, διότι αν φτάσουμε πάλι στο φαινόμενο της φόλας τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 

 

Με μια φωτογραφική μηχανή, μ’ ένα tablet ή με ένα smartphone στείλτε μας την εικόνα ή  ένα μικρό video που σας εντυπωσίασε. Που σας έκανε εντύπωση και θέλετε να το σχολιάσετε ή  αφήστε εμάς να το κάνουμε.

Στείλτε μας φωτογραφίες, video και σχόλια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα