Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 16:12

Αγαπάμε τα ζώα ή τα αφήνουμε αβοήθητα ή ''απανθρωπιά'' όπως πάντα;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Του Ηλία Τσέχου
 
 
Πάνε τώρα 8 μήνες που έχω ανάγκη βοηθείας, καλής ψυχολογίας, αντοχών και δυνάμεων, ιδιαιτέρως τώρα ασθενούντος. Αποτάθηκα σε φορείς και φιλόζωους, σε ιατρούς ζώων και ανθρώπων να συντρέξουν...Να στηρώσουμε τα θηλυκά ή να βρεθούν δυο τρεις οικογένειες με χώρους, να τα παραλάβουν. Τίποτα!
 Είμαι Γιαννακοχώρι, η Φιλοζωική δεν διαθέτει αυτοκίνητο, ο Δήμος Νάουσας δεν έχει καταφύγιο Γατών και υπερηφανεύεται... Οι της Φιλοζωικής είναι εθελοντές και πράττουν τα κατά δύναμιν, των αδυναμιών!  Ήταν 18 γάτες, γατούλια και γατάκια, τα φρόντιζα, απόμειναν 10... Καθάριζαν τη γειτονιά απ΄ τα ποντίκια - πλήθος - τις σαύρες, τα φίδια, τα βατράχια. Αυτός είναι ο κόσμος τους, άγριος κι αιμοβόρος.
Καλά, οι γείτονες κι οι παραγείτονες, δεν αγαπούν τους εαυτούς τους και τους συνανθρώπους τους, για τα ζώα θα νοιαστούν; ''Έρχονται τα βράδια και κατουρούν την αυλή'' και τη χέζουν και μυρίζει, ουρλιάζουν, καυγαδίζουν... Αλήθεια είναι, που αμβλύνεται όμως και πρώτος εγώ θέλω να γιατρευτώ... Ευτυχώς δεν ''λιντσαρίστηκα ''  και καθησυχάζω τον εαυτό μου, πως τουλάχιστον θα στειρωθούν οι θηλυκές ή θα τις υιοθετήσουν ορισμένοι.
Και για την ολοκλήρωση του θέματος, οι γάτες δεν είναι δικές μου, τις φιλοξενώ, τις φροντίζω, τις αγαπώ, αλλά δεν μπορώ να τις δώσω περισσότερα πλέον και ο χειμώνας δε χωρατεύει. Θα αναμένω ακόμα τη βοήθειά σας, δεν θα συμμερίζομαι πως οι πρώτοι του χωριού είναι οι τελευταίοι της πόλης, ούτε οι ''πρώτοι'' της πόλης είναι οι τελευταίοι στη ζωή των ''καλαθιών''. ΄Σας ευχαριστώ, ο γερά ''ευγενής'' , για άλλη μια φορά 
να χάσω. Όποιος  θέλει να συνδράμει, ας... 23320 51124 και 6939699902