Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 21:44

Ο τουρισμός των λεωφορείων και η παντελής έλλειψη οργάνωσης και ελέγχου στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος

 

Πάνω από 40 τουριστικά λεωφορεία κυρίως σχολικά με μαθητές μετρήσαμε σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας.

Και ναι, αυτό είναι πολύ καλό για τις τοπικές επιχειρήσεις που βρίσκονται εκεί και για την τοπική οικονομία, το ζήτημα είναι αυτή η τουριστική ανάπτυξη που επιθυμούμε;

Καταρχάς παρότι έχει προβλεφθεί  ένας χώρος για στάθμευση των λεωφορείων, όπως μπαίνεις στον Άλσος αριστερά, αυτός ο χώρος σίγουρα δεν είναι αρκετός και δεύτερον δεν παρκάρουν μόνο λεωφορεία αλλά και αυτοκίνητα, διότι το κανονικό παρκινγκ για αυτοκίνητα είναι πάντα άδειο.

Το αποτέλεσμα είναι οι οδηγοί των λεωφορείων, αυτοί δηλαδή που δεν παρκάρουν αριστερά όπως θα έπρεπε, στην κυριολεξία να σταθμεύουν όπου να ναι.

Συγκεκριμένα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τα λεωφορεία είχαν κλείσει την αριστερή λωρίδα του δρόμου πριν την είσοδο του Αγίου Νικολάου, ενώ ένα είχε… καβαλήσει εξ ολοκλήρου και το πεζοδρόμιο και τον... κατακαημένο ποδηλατόδρμο..

Η εικόνα  ήταν άσχημη, διότι ουσιαστικά δείχνει πως δεν  υπάρχει καμία οργάνωση και καμία μέριμνα για τις περιπτώσεις, όπως αυτές, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου μας επισκέπτονται σχολεία για εκδρομή, με αποτέλεσμα, το μπάχαλο.

Βέβαια και σε άλλες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν πολλά λεωφορεία, οι οδηγοί  συνεχίζουν να παρκάρουν όπου να ναι, έτσι απλά από συνήθεια, καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Δεν θα αναφερθούμε αυτή τη φορά στα όσα γίνονται μέσα στο Άλσος, με τα αυτοκίνητα, τα σκουπίδια και όλα όσα βλέπουμε συνέχεια, το ερώτημα όμως παραμένει. Όλοι αυτοί οι μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι,  συνοδοί, οδηγοί, όταν δεν βρίσκονται για φαγητό ή καφέ στις τοπικές επιχειρήσεις, άραγε που κάνουν την ανάγκη τους τη στιγμή που εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν οι δημόσιες τουαλέτες;

Ελπίζουμε σύντομα, ο δήμος Νάουσας να λύσει το θέμα του Βέρμιον και να υπάρξει ένας επενδυτής ο οποίος θα φροντίσει και για όλα αυτά, πέραν του ξενοδοχείου που το βλέπουμε και μας σπαράζει η καρδιά.

 

Με μια φωτογραφική μηχανή, μ’ ένα tablet ή με ένα smartphone στείλτε μας την εικόνα ή  ένα μικρό video που σας εντυπωσίασε. Που σας έκανε εντύπωση και θέλετε να το σχολιάσετε ή  αφήστε εμάς να το κάνουμε.

 

Στείλτε μας φωτογραφίες, video και σχόλια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.