Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 16:24

Άσχημη εικόνα με μπάζα σε οικόπεδο του Δήμου δίπλα από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τουλάχιστον άσχημη μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα που αντικρίσαμε σε οικόπεδο του Δήμου Νάουσας, δίπλα από το 9ο Δημοτικό Σχολείο. Ο χώρος είναι γεμάτος από μπάζα, καλώδια και ένα παρατημένο δίχως πινακίδες όχημα τεχνικών έργων αγνώστων στοιχείων.

Την υφιστάμενη κατάσταση μας κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για συνεχή υποβάθμιση και εγκατάλειψη εδώ και χρόνια. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως τα μπάζα εναποτέθηκαν εκεί από εταιρία κινητής τηλεφωνίας που πραγματοποιεί το έργο των οπτικών ινών εδώ και 2-3 μήνες. Υποστηρίζουν επίσης πως έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι από το δήμο οι οποίοι πήγαν στο συγκεκριμένο μέρος, είδαν και έφυγαν δίχως να γίνει κάτι.

Εμείς, επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Νάουσας Βασίλη Τζουβάρα, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε πως το 90% των μπαζών δεν ανήκουν στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας αλλά σε ιδιώτες που βρήκαν ένα μέρος να τα πετάξουν μετά από ιδιωτικές εργασίες σε σπίτια. Μας είπε επίσης πως τα καλώδια ανήκουν στην εταιρία η οποία όμως θα τα πάρει όταν τελειώσει το έργο των οπτικών ινών. Μας διευκρίνισε μάλιστα πως αν η εταιρία δεν πάρει τα καλώδια και ότι άλλο έχει αφήσει, υπάρχει εγγυητική την οποία δεν θα λάβει και θα πληρώσει 17.000 ευρώ.

Τέλος για το θέμα της διαχείρισης των μπαζών ο κ. Τζουβάρας μας είπε πως ο δήμος έχει ειδικό μηχάνημα «Σπαστήρα», το οποίο θρυμματίζει τα μεγάλα σε όγκο αντικείμενα ενώ οι δημότες που επιθυμούν να πετάξουν τα μπάζα από ιδιωτικές εργασίες μπορούν να τηλεφωνούν στο δήμο και πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο, ο δήμος τα συλλέγει και τα  εναποθέτει σε συγκεκριμένους οριοθετημένους χώρους.

Βέβαια, συνεχίζοντας τη βόλτα μας στην περιοχή η οποία πραγματικά είναι υποβαθμισμένη, πέσαμε και σε άλλο οικόπεδο, δίπλα από το νεκροταφείο το οποίο είχε μπάζα, πεταμένα έπιπλα και σκουπίδια.

 

Με μια φωτογραφική μηχανή, μ’ ένα tablet ή με ένα smartphone στείλτε μας την εικόνα ή  ένα μικρό video που σας εντυπωσίασε. Που σας έκανε εντύπωση και θέλετε να το σχολιάσετε ή  αφήστε εμάς να το κάνουμε.

Στείλτε μας φωτογραφίες, video και σχόλια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.