Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 16:07

Κουβέντα για την «ταμπακιέρα» από το Δ.Σ. του Α.Σ. Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Δήλωση του Αντώνη Γρέζιου  (πρώην μέλους του Δ.Σ.) για την ανακοίνωση του προεδρείου του Α.Σ. Νάουσας

 

 

         Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συνεταιριστές - μέλη του Α.Σ. Νάουσας,

 

       Με την πρόσφατη επιστολή παραίτησης μου από μέλος του δ.σ. του συνεταιρισμού είχα επισημάνει τα «κακώς κείμενα» στη λειτουργία του, με ευθύνη του προέδρου και της πλειοψηφίας του και θα περίμενα -όπως πιστεύω και το σύνολο των μελών- κάποιες ουσιαστικές απαντήσεις. Αντί γι' αυτό είδα -όπως και όλοι σας - αόριστες απαντήσεις, τόνους λάσπης στο πρόσωπό μου και για τις παραβιάσεις στη σωστή και δημοκρατική λειτουργία του συνεταιρισμού, τσιμουδιά.

       Δεν τους ενδιαφέρει η σωστή λειτουργία και η σωστή ενημέρωση των μελών του δ.σ., πόσο μάλλον όλων των μελών του συνεταιρισμού, για την οικονομική κατάσταση του Α.Σ., τις οικονομικές απαιτήσεις από τρίτους και, τελικά, τα προσδοκώμενα αποτελέσματα από τις σοδειές, που όλοι μας παραδίνουμε στον συνεταιριστικό μας φορέα.

   «Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια» τις προβλέψεις για διαφάνεια του συνεταιριστικού νόμου, ακόμη περισσότερο τις προτροπές της αρμόδιας διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας & κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας, αλλά και του ίδιου του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων να εφαρμόσουν τον νόμο ενημερώνοντας τα μέλη του δ.σ. και συνολικά τα μέλη του συνεταιρισμού για την πραγματική οικονομική κατάσταση του Α.Σ.

         Αντί γι' αυτό τους βλέπουμε να καταφεύγουν και πάλι σε απειλές, μιλούν για αδιαφορία στην οργανωμένη λειτουργία ενός συνεταιρισμού, υπονοούμενα για αλλότριους στόχους διάλυσης του Α.Σ., παραποίηση της αλήθειας για την δήθεν διευκόλυνση των δικαιούμενων ελέγχων των πεπραγμένων, βάζουν ξανά διλλήματα στους συναδέλφους ζητώντας τους να μην πατάνε σε δυο βάρκες και να κρύβονται (από ποιόν άραγε  και γιατί;).

         Έτσι αποδεικνύουν στην πραγματικότητα, ότι λειτουργούν τον Α.Σ. σαν να ‘ναι μια «δικιά τους Α.Ε.», χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα για τη διαχείρισή του. Όπως δηλαδή και η οποιαδήποτε καπιταλιστική επιχείρηση. Γι' αυτό και είναι αρεστοί στην σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., που υλοποιεί αυτήν την συνεταιριστική πολιτική με τους «Συνεταιρισμούς - Α.Ε.», που θα αποδέχονται σιωπηρά και παθητικά τα μέτρα τους για την  μικρομεσαία αγροτιά σπρώχνοντάς την στο ξεκλήρισμα. Και μη μας πει κανείς ότι δεν οδηγούμαστε εκεί με όλα τα αντιαγροτικά μέτρα στην πλάτη μας (πανάκριβο κόστος παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές σε όλα τα προϊόντα μας, φοροληστεία από το πρώτο ευρώ, συνεχή χαράτσια για σπίτια, χωράφια, στάβλους, από αύριο για το νερό, από χτες και σήμερα για τον Ο.Γ.Α. των πενιχρών συντάξεων και τον ΕΛΓΑ της μη κάλυψης των ζημιών στις παραγωγές μας, το πανάκριβο πετρέλαιο και τελειωμό δεν έχει).

     Η κατάσταση αυτή, τόσο στον συνεταιρισμό του οποίου είμαστε μέλη, όσο και γενικότερα στην εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική, δεν μπορεί ν' αφήνει αδιάφορο κανένα αγρότη. Ούτε φυσικά και μένα. Και βέβαια αντιδρώ και θα αντιδρώ συνέχεια στη συνολική κατρακύλα για μένα και τους συναδέλφους μου αγρότες. Γι' αυτό και θα επιμένω σαν παραγωγός και συνεταίρος για «καθαρή εικόνα» για τον ιδρώτα τον δικό μου και των συναδέλφων μου στα πλαίσια του συνεταιρισμού, που είμαι μέλος και διακινεί τις παραγωγές επιβίωσης των οικογενειών μας.

     Δεν καταλαβαίνει το προεδρείο, ότι αυτές οι πολιτικές οδηγούν στο «σμπαράλιασμα» όποιας έχει απομείνει συνεταιριστικής αξίας και όχι φυσικά ο «όποιος Γρέζιος»;

       Με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό, ας απαντήσει ο καθένας μας!

Θα δώσει, τελικά, το δ.σ. τα ονόματα των οφειλετών στη γενική συνέλευση;

                                                                    Με τιμή

                                                         Αντώνης Γρέζιος

Σχετικά Άρθρα