Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 20:17

Προσιτή Κατοικία Για Όλους στη Νάουσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Νάουσα, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων έχει φύγει από την πόλη, μειώνοντας τον πληθυσμό της αλλά και αυξάνοντας τον αριθμό των σπιτιών που παραμένουν ακατοίκητα και κενά. Παρότι είναι πολλά τα σπίτια που είναι κενά, μόνο λίγα βρίσκονται διαθέσιμα στην αγορά και αυτά παραμένουν ως επί το πλείστον ανοίκιαστα. Οι τιμές τους είναι απρόσιτες δεδομένης της οικονομικής πίεσης που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός της πόλης.

Την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι διαμένοντες στην πόλη αντιμετωπίζουν ηπιότερα ή πιο έντονα προβλήματα με την τωρινή κατοικία τους, ενώ δυσκολεύονται να βρουν καλής ποιότητας σπίτια σε προσιτές τιμές. Διαπιστώνεται λοιπόν ένα στεγαστικό παράδοξο που παραμένει αναπάντητο: Πολλά καλής ποιότητας σπίτια αυτής της πόλης μένουν κενά και αχρησιμοποίητα ενώ αυξάνονται τα άτομα που αντιμετωπίζουν στεγαστικά προβλήματα και δε μπορούν να βρουν καλά σπίτια σε προσιτές τιμές.

Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε για να χαρτογραφήσουμε αυτό το παράδοξο και να προτείνουμε ορισμένες κατευθύνσεις για τη λύση του, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες για καλές, προσιτές κατοικίες.

Δημιουργήσαμε μια σειρά ερωτηματολογίων για να μελετήσουμε και να αναδείξουμε τις στεγαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πληθυσμοί στην πόλη της Νάουσας με στόχο να συμβάλλουμε στην καλύτερη κατανόησή τους και στη διαμόρφωση προτάσεων που θα ωφελήσουν τόσο άτομα που αναζητούν καλά σπίτια σε προσιτές τιμές, όσο και ιδιοκτήτες ακινήτων. Θα θέλαμε λοιπόν να συμβάλλετε σε αυτή μας την προσπάθεια κατανόησης του προβλήματος.

— Αν είστε γυναίκα, που μένει στον δήμο Νάουσας θα μας βοηθούσατε στην έρευνά μας αν συμπληρώνατε αυτό το ερωτηματολόγιο:

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfsNFOvohk.../viewform...


— Αν είστε άτομο που ανήκει στην LGBTQI+ κοινότητα και διαμένει στο δήμο Νάουσας θα μας βοηθούσατε στην έρευνά μας αν συμπληρώνατε αυτό το ερωτηματολόγιο:

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfaoW1v9Dz.../viewform...


— Αν είστε νέος/νέα (18-40) και διαμένει στον δήμο Νάουσας,θα μπορούσατε να συμπληρώσετε αυτό το ερωτηματολόγιο:

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeSWyDjDTl.../viewform...


— Εάν είστε άτομο που έχει στην ιδιοκτησία του κενή κατοικία στο δήμο της Νάουσας, θα εκτιμούσαμε πολύ αν αφιέρωνατε λίγο από τον χρόνο σας για να συμπληρώσατε αυτό το ερωτηματολόγιο:

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfWTAiFpY1.../viewform...


Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι εθελοντική και ανώνυμη. Οι απαντήσεις σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της έρευνας. Θα χρειαστούν περίπου 6 λεπτά για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.


Την έρευνα διεξάγει η ομάδα H.A.R.T.A

Νίκος Βράντσης

Πολιτικός Επιστήμονας