Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 16:53

«Περισσότερο από ποτέ , αναγκαία η συστράτευση όλων των παραγωγικών φορέων της υγείας»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Αντώνη Λογγινίδη*

 

Στις συνθήκες  πανδημίας  και  έχοντας επίγνωση των καθημερινών προκλήσεων ανατροπών κρίνεται, περισσότερο από ποτέ , αναγκαία  η συστράτευση  όλων των παραγωγικών  φορέων της υγείας.

      Οι ιδιώτες γιατροί  καλούνται να δώσουν  το δικό τους παρόν σ αυτή τη μάχη. Ευχής έργον θα ναι να δούμε τους  ιδιώτες  γιατρούς του δήμου Νάουσας , να δίνουν τον αγώνα τους κατά της πανδημίας μέσα στο νοσοκομείο Νάουσας που αυτή την στιγμή δίνει έναν άνισο αγώνα.

     Η κρισιμότητα της κατάστασης και ο  καταιγιστικός  ρυθμός των εξελίξεων δεν επιτρέπουν την ομαλή  ένταξη των ιδιωτών γιατρών  στο ΕΣΥ ,όμως φαίνεται να είναι σωτήρια λύση. Θα υπάρχουν ενστάσεις ως προς την εργασιακή σχέση και συμβάσεις και επιμέρους προβλήματα στη σχέση τους, τα οποία είναι  χρόνια και δεν είναι δυνατόν να λυθούν σε λίγες μέρες. Ίσως να ναι  η αφορμή ενός διαλόγου σε άλλη βάση.

    Η πολιτεία να ξεκαθαρίσει ότι η μόνη λύση για την αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι οι ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις  γιατρών-νοσηλευτών-λοιπού προσωπικού.

    Μπροστά στο υπέρτατο διακύβευμα  της Δημόσιας Υγείας αποτελεί μονόδρομο η λήψη γενναίων αποφάσεων, η ρήξη  με παγιωμένες αντιλήψεις μπροστά στον κοινό αγώνα.

 

* Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάουσας