Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 18:42

Χάρτης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Γρηγόρη Σακαλή

 

Μαύρα σύννεφα στο διεθνή ορίζοντα.

Στην Αμερική ένας κυκλοθυμικός μπιζναδόρος παριστάνει τον πρόεδρο, κυβερνάει αυταρχικά και ήδη έχει παραπεμφθεί από τη Βουλή των αντιπροσώπων για ανάμιξη της Ρωσίας στον προηγούμενο προεκλογικό αγώνα.

Η άλλοτε κραταιά Μεγάλη Βρετανία έχει διχασθεί και ταλανίζεται από το Brexit.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης μαύρα κόμματα και μαύρες ιδεολογίες με ρατσιστικά και ξενοφοβικά χαρακτηριστικά, είναι σε άνοδο. 

Στην Ελλάδα ο λαός επέλεξε στις τελευταίες εκλογές το νεοφιλελευθερισμό.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε δυναμικά τη θητεία του σπάζοντας τον κουμπαρά που άφησε πίσω του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Όμως τα λεφτά τελειώσανε και από δω και πέρα θα αρχίσουν τα εισπρακτικά μέτρα.  Ό,τι έδωσε, έδωσε.

Στις χώρες όπου επενέβη το ΝΑΤΟ δε λύθηκε κανένα πρόβλημα.  Χώρες που ζούσαν ειρηνικά με σχετική ευμάρεια των πολιτών μαστίζονται τώρα από εμφύλιους πολέμους.  Στη Λιβύη υπάρχουν τρεις κυβερνήσεις και τρία κρατίδια.  Η Συρία ματώνει καθημερινά.  Οι ειρηνοποιοί του ΝΑΤΟ σφυρίζουν αδιάφορα.  Η Ρωσία ζει στον αστερισμό της μονοκρατορίας του Πούτιν.  Είναι ένα αυταρχικό καθεστώς με ψευδοδημοκρατικά στοιχεία.

Αυτός είναι ο πολιτικός και στρατιωτικός χάρτης σήμερα στον κόσμο.  Και μη χειρότερα.