Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 20:07

Περί Χρυσής Αυγής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Θωμά Τσουκαλά*

 

«ὄλβιος ὅστις ἱστορίης ἔσχεν μάθησι»     Ευριπίδης                   

 

Εννέα  (9) Μαΐου,  μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Αυτήν την ημέρα το 1945,  υπογράφτηκε η άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, καθώς ο Κόκκινος Στρατός λίγες ημέρες πριν έμπηγε το κόκκινο λάβαρο, την σημαία του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο, της ΕΣΣΔ στην καρδιά του θηρίου, στο Ράιχσταγκ.

Μια τέτοια μέρα βρήκε ο κ.Κουτσογιάννης να δώσει άδεια στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής  (Χ.Α.),  να κάνει εκδήλωση στην Βέτλανς, με ομιλητή το Λαγό, που θέλουν να τον φυγαδεύσουν στην Ευρωβουλή για να αποφύγει την καταδίκη του, στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, (η όποια ανάκληση της έγινε μετά από αντιδράσεις του Εργατικού Κέντρου της δημοκρατικής Νάουσας, και δεν έγινε για πολιτικούς , όπως επικαλέστηκαν, αλλά για λόγους ασφαλείας.

Κάθε φορά που με κάποια επιστολή εγκαλούσα τον κ. Κουτσογιάννη ήταν γιατί έθιγε ευαίσθητα βαθιά σημεία του ψυχισμού της/του Ναουσαίας/ου. Το δημοκρατικό του συναίσθημα τη μία φορά, το θρησκευτικό συναίσθημα την άλλη. Αυτήν τη φορά ο κ. Κουτσογιάννης έκανε άλλο ένα λάθος να θίξει το λαό της δημοκρατικής και ηρωικής Νάουσας, που επάξια φέρει τον τίτλο της Ηρωική Πόλης, γιατί τον κατέκτησε με μια σειρά απελευθερωτικούς και κοινωνικούς αγώνες, προσβάλλοντας το αίσθημα δικαίου, τον πατριωτισμό, το φιλότιμο, την αγωνιστική παράδοση, τα δημοκρατικά συναισθήματα.

Πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία φορά, γιατί ο κ.Κουτσογιάννης δεν θα ξαναβγεί δήμαρχος. Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, δεν είναι απλά μια οργάνωση με ξενοφοβικές, ρατσιστικές ιδέες. Η Χρυσή Αυγή δολοφονεί και εγκληματεί. Δολοφονεί  κάποιον που έχει άλλο χρώμα δέρματος, δολοφονεί γιατί κάποιος μιλάει άλλη γλώσσα, δολοφονεί γιατί κάποιος έχει άλλη θρησκεία. Δολοφονεί ανθρώπους που αγωνίζονται με διαφορετικές απόψεις, όπως προσπάθησε να κάνει με εργάτες του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Δολοφονεί  ένα αθώο παιδί, αλλά παλληκάρι, γιατί δεν τους άρεσαν τα τραγούδια που τραγουδούσε.

  Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. Και όχι μόνο αυτό!  Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους σαν σπορά των ηττημένων του 1945,  δηλαδή των χιτλερικών-ναζιστών, αυτών που σκόρπισαν το θάνατο και τον όλεθρο στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο με πάνω από εξήντα εκατομμύρια νεκρούς, ανάμεσα σε αυτούς και  τα θύματα ολοκαυτωμάτων δεκάδων ελληνικών χωριών: Δίστομο, Καλάβρυτα, Λιγκιάδες, Ανώγεια, Βιάννος, Κάνδανος, Πύργοι, κ.α. Σε αυτούς, για να χύσουν το δηλητήριο τους, έδωσε άδεια ο κ. Κ.Κουτσογιάννης για να κάνει ψηφοθηρία στον βούρκο της Χ.Α. Ας μείνει με αυτούς.

Οι δημοκρατικές συνειδήσεις όλων των κοινοτήτων της Νάουσας  ας του γυρίσουν την πλάτη.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι δίκαιο και έντιμο να πάρουν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Υ.Γ.     Με μεταγενέστερη δήλωση του και βλέποντας τις αντιδράσεις, ο κ. Κουτσογιάννης κράτησε μια υποκριτική στάση να είναι και με τον «αστυφύλαξ και  με το χωροφύλαξ».   Αυτή τη φορά η κοροϊδία δεν θα περάσει.

 

* Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Η.Π. Νάουσας, επικεφαλής το συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»