Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 14:13

Ανέγερση Ναού Αγίου Θεοφάνη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Της Ίλιας Ιωσηφίδου*

 

«Εδώ και πολλά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας ευκαιριακής και ψηφοθηρικής αντιμετώπισης του θέματος του Ναού του πολιούχου από τις δημοτικές αρχές. Έτσι και σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος έρχεται «στο παρά πέντε» να προτείνει την παραχώρηση οικοπέδου από το Δήμο για ανέγερση του Αγίου Θεοφάνη, η οποία είναι απαράδεκτη για πολλούς λόγους.

Πρώτα- πρώτα είναι προσβλητική και υποτιμητική η προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των πιστών με πρόχειρες προεκλογικές λύσεις.

Αλλά και η θέση είναι ακατάλληλη, όπως έχουμε δηλώσει και παλαιότερα, γιατί οικοδομείται ένας αδόμητος ανοικτός χώρος από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στην πόλη. Όπως θυμόμαστε οι περίοικοι είναι κάθετα αντίθετοι και αναστατωμένοι.

Επίσης καταργείται μια σημαντική δίοδος (οδός Αναδολή), πράγμα που θα δημιουργήσει κυκλοφοριακή ασφυξία.

Τέλος καταργείται το παρκινγκ του Νοσοκομείου, που χρησιμοποιούν ασθενείς, επισκέπτες και ταξί.

Άλλωστε το οικόπεδο αυτό είναι τόσο μικρό και άβολο , ώστε ούτε ο ναός θα είναι ευρύχωρα, όμορφα και άνετα τοποθετημένος, όπως αρμόζει σε έναν ναό πολιούχου.

Η πρόταση μας είναι στην αρχή της επόμενης δημοτικής περιόδου και αφού αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, να διερευνηθούν από μια διαπαραταξιακή επιτροπή τα διαθέσιμα οικόπεδα, όχι μόνο για παραχώρηση αλλά και για αγορά. Η καλύτερη διαδικασία είναι η δημοκρατική διαδικασία.

Και έτσι η λύση θα είναι αποδεκτή από όλους».

 

* Η Ίλια Ιωσηφίδου είναι υποψήφια δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Νάουσας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας»