Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 18:50

Συνέντευξη του Ναουσαίου ηθοποιού Ιωσήφ Ιωσηφίδη στο onlytheater.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης  είναι ο Μανώλης  Καρέλης στην καινούργια μαύρη κωμωδία της Χριστίνας Σαμπανίκου που παρουσιάζεται στο θέατρο Βικτώρια σε σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου.  Και ψάχνει για τη χαμένη  του παντόφλα. Θα την βρει άραγε;

 

Σκάσε ή η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη…  Σε τι ακριβώς αναφέρεται το έργο;

 

Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία της Χριστίνας Σαμπανίκου, η οποία κρατάει και τον έναν από τους δύο ρόλους του έργου. Διαδραματίζεται στην εποχή μας και αγγίζει πράγματα και προβληματισμούς που αφορούν όλους μας.

 

Ποιος είναι ο Μανώλης Καρέλης;

 

Ο Μανώλης Καρέλης είναι ένας νέος της εποχής, όσο νέος μπορεί να θεωρηθεί ένας σαραντάρης (μια χαρά νέος είναι!) που βρίσκεται σε μια φάση της ζωής του λίγο «καθιστή»... Αδιέξοδο σε όλα, κυρίως όμως αδιέξοδο με τον ίδιο του τον εαυτό. Τραγικές και αστείες οι ατάκες του, πραγματικά και ανύπαρκτα τα προβλήματά του και κάπου εκεί έρχεται και η παντόφλα.

 

 Τι κοινό έχετε με τον Μανώλη;

 

Κοινούς προβληματισμούς έχω με τον Μανώλη, όπως και όλος ο κόσμος. Κοινή στάση ζωής ποτέ δεν είχα μέχρι τώρα και εύχομαι να μην έχω ποτέ. Είμαι γενικά πιο δραστήριος.

 

Τι πραγματικά έχει χάσει και τι θα ήθελε να βρει;

 

Έχει χάσει την παντόφλα του. Η παντόφλα του είναι η προηγούμενη ζωή του, η ξέγνοιαστη, όπως ο ίδιος λέει, η στρωμένη κατά τα δικά μας πρότυπα. Αυτή ονειρεύεται να ξαναβρεί.

 

Γιατί αφήνουμε τελικά  να ξεφύγουν μέσα από τα χέρια μας τόσα πράγματα;

 

Αυτά που αφήνουμε να φύγουν από τα χέρια μας ίσως δεν εξαρτάται από εμάς να τα κρατήσουμε, ίσως δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα κρατήσουμε, ίσως και να θέλουμε να τα αφήσουμε να φύγουν, χωρίς να το έχουμε καταλάβει ότι το κάνουμε συνειδητά. Αυτό που λέμε ότι θέλουμε πολλές φορές δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε.

 

Ο Μανώλης ακούει μια εσωτερική φωνή. Τι τον προτρέπει να κάνει; Τελικά θα το κάνει;

 

Ο Μανώλης ακούει μια εσωτερική φωνή, που είναι η  δική του φωνή του. Η σκέψη του, ο εαυτός του που του φωνάζει αυτά που ο ίδιος σκέφτεται και περνάνε από το μυαλό του. Τον τσιγκλάει και αυτός εκτελεί, ή μάλλον πάει να εκτελέσει. Προσπαθεί η φωνή, προσπαθεί ο Μανώλης και κάπου εκεί έρχεται η ρήξη. Με τον εαυτό του.

 

Επόμενα σχέδια;

 

Το αμέσως επόμενο σχέδιο είναι να πάρω το γιο μου και τη γυναίκα μου και να πάμε μια βόλτα.

 

Σας ευχαριστώ.

 

Κι εγώ.

 

 

Πηγή: onlytheater.gr Α.Κ.

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"