Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 
 

 

 

 
 
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 15:26

«Ταξίδι στην Ελλάδα των περιηγητών»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τον τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα των περιηγητών» το Τμήμα Λαογραφίας της Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Βέροιας προσκαλεί το κοινό στην μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 20:30 μ.μ., στον Χώρο Τεχνών.

 Οι καταγεγραμμένες εντυπώσεις των περιηγητών που περιδιάβηκαν την νότια Βαλκανική κατά τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα θα αποτελέσουν την αφετηρία  για την παρουσίαση χορών, τραγουδιών και εθίμων από διάφορες περιοχές του ελλαδικού χώρου (Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Νησιωτική Ελλάδα). Ένα ταξίδι σε αλλοτινές εποχές κατά τις οποίες η πένα και ο χρωστήρας των ταξιδιωτών κατόρθωσαν να αποτυπώσουν σαν σε φωτογραφικό καρέ –ιδιότυπο και μάλλον υποκειμενικό- όχι μόνο ανθρώπους και τόπους αλλά και πολύτιμα στοιχεία για αυτή καθαυτή την πολυποίκιλη πολιτιστική μας παράδοση.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"