Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 15:35

Ξεκίνησαν οι «Μπούλες» της Νάουσας (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής και συνεχίζεται το «βαρύ πυροβολικό» της Ναουσαίικης Αποκριάς, οι «Μπούλες» της Νάουσας, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το πρωί της Κυριακής στο παραδοσιακό κτήριο Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη»,  στην περιοχή «Μπατάνια»,  πραγματοποιήθηκε το Ντύσιμο της Μπούλας και το μάζεμα του μπουλουκιού.

Στη συνέχεια στο Δημαρχείο είχαμε το προσκύνημα. -Τα μπουλούκια πήρανν διαδοχικά την άδεια από τον Δήμαρχο και ακολούθησαν την  καθορισμένη διαδρομή τους στην πόλη.

Το απόγευμα στην Πλατεία Αλωνίων,  θα πραγματοποιηθεί το βγάλσιμο του πρόσωπου, χορός με τη συμμετοχή όλου του κόσμου.  Είναι το πιο συγκινητικό μέρος του εθίμου από τα Αλώνια στον στραβό πλάτανο όπου τα παιδιά και οι συνοδοί των μπουλουκιών τραγουδούν τις παραδοσιακές πατινάδες

Παράλληλα, στην  Οδός Ζαφειράκη,  υπάρχει το «Κερνάμε Νάουσα», ένα μεγάλο τραπέζι με τοπικά κεράσματα, κρασί και τσίπουρο Ναούσης και τη συμμετοχή του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η Αράπιτσα» μαίζ με τον Σύλλογος «Φίλοι του Καρναβαλιού».