Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

 
 
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 19:42

Σενεγάλη – Lions of Africa

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Oι “Lions of Africa” προσφέρουν ένα εκπληκτικό θέαμα με κρουστά, χορευτές, ακροβάτες, μουσικούς, άντρες και γυναίκες, από διάφορες χώρες της Αφρικής. Σκοπός τους είναι η προώθηση της κουλτούρας της δυτικής Αφρικής και χάρη στην μαγεία των λαϊκών και πολύχρωμων παραδόσεων τους, μας προσκαλούν να ζήσουμε τις παλιές αφρικάνικες παραδόσεις στις σαγηνευτικές παραστάσεις τους, μια μίξη από έντονο χορό, ακροβατικά και ρυθμό.

Οι “Lions of Africa”- Lions of Africa από τη Σενεγάλη, S. U.A.R.L είναι ένας σύλλογος με καλλιτεχνική δράση. Τον ίδρυσε το 1999, ο Lave Ananas, ένας διάσημος Σενεγαλέζος καλλιτέχνης, με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού του έθνους του μέσω της μουσικής και του χορού. Αυτές οι αποκλειστικές παραγωγές βασίζονται σε παραδοσιακές ιστορίες των Griots. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί και άξιου σεβασμού ιστορικοί, οι οποίοι μεταδίδουν την ιστορία και τους θρύλους που έχουν σημαδέψει την κοινωνία τους μέσω της μουσικής, των τραγουδιών, του χορού και της ποίησης. Κατέχουν γνώση και σοφία που προέρχεται από τους πρόγονούς τους.

Οι Lions of Africa δεν ασχολούνται μόνο με το περιβάλλον αλλά και με την εκπαίδευση. Προσφέρουν στο κοινό μια νέα αντίληψη για την Ήπειρο της Αφρικής μέσω μιας μοναδικής διορατικότητας στην παράδοση της δυτικής Αφρικής. Στις ψυχαγωγικές και γεμάτες ενέργεια παραστάσεις, οι θεατές θα ανακαλύψουν τον δυναμισμό και την ποικιλομορφία της αφρικάνικης ηπείρου. Οι μουσικοί, με τρόπο μαγικό, μεταφέρουν το κοινό στις αμμώδεις πεδιάδες του δυτικού Sahel. Tα τύμπανα sabar θα σημάνουν της άφιξη στο χωριό και οι χορευτές και οι ακροβάτες θα σας πουν τις ιστορίες που είναι βαθιά χαραγμένες στο έθνος τους. Η παράσταση συνήθως εκτελείται από υπέροχους καλλιτέχνες από διάφορες χώρες της Αφρικής και παίζουν παραδοσιακά όργανα από τη δυτική Αφρική.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"