Ειδήσεις σε τίτλους

 
 
 

 
 
 
 

 

 

 
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 13:51

Τα παιδιά στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας ¨ζυμώνονται¨ με την παράδοση!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κερκέλια ζύμωσαν οι μικροί της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας,  το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου οι νοικοκυρές έφτιαχναν τα  τα παραδοσιακά νηστίσιμα κουλουράκια σαν μικρά ψωμάκια. Έτσι λοιπόν, και το Σάββατο που μας πέρασε, τα μικρά παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας ζύμωσαν κι έψησαν τα κερκέλια, μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από το έθιμο.

 

Λέγεται πως ο Λάζαρος τάιζε τα φτωχά παιδιά με τα κερκέλια ή ότι ήταν η πρώτη του τροφή μετά την ανάστασή του!

 

Τα μικρά παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους κερκέλια και τα πέρασαν σε ξύλινες βέργες, ενώ ήδη προετοιμάζονται για την Κυριακή του Πάσχα. Στον κουκαρά έχει μείνει το τελευταίο πούπουλο και ανυπομονούν να του βγάλουν και αυτό.

 

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας μέσα από τέτοιες δράσεις προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά στη διατήρηση και την ανάδειξη της ποντιακής ιστορίας, του διατροφικού πολιτισμού και γενικότερα της θρεπτικής αξίας της ποντιακής κουζίνας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"