Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 
Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 18:05

«Καρναβαλικές Μεταμορφώσεις: Κατασκευάζοντας έναν Πρόσωπο»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκετο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Καρναβαλικές Μεταμορφώσεις: Κατασκευάζοντας έναν Πρόσωπο» στο οποίο συμμετείχαν τα Γυμνάσια της Νάουσας, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να κατανοήσουν σε βάθος διάφορες πτυχές του δρώμενου του τόπου τους.

 

Οι μαθητές των γυμνασίων της πόλης είχαν την ευκαιρία, μέσω του προγράμματος του Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης, να κατανοήσουν το ρόλο και τη σημασία των δρώμενων της Αποκριάς και των μεταμφιέσεων στην παραδοσιακή κοινωνία, να διερευνήσουν το τελετουργικό, να εξοικειωθούν με πτυχές του υλικού και άυλου πολιτισμού (μάσκα, στολή, παραδοσιακή μουσική, χοροί, προφορικότητα) και να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη αναπτύσσοντας την φαντασία τους.  

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"