Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 18:45

Πάντρεμα ποντιακής και κρητικής λύρας στο χορό της Ευξείνου Λέσχης Nάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ασφυκτικά γέμισε το οικογενειακό κέντρο «Σείριος» στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, η οποία έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της διάσωσης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως.

Στο χορό συμμετείχαν πολιτιστικοί ποντιακοί σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή, με τον Νίκο Ζωιδάκη και τον Στάθη Νικολαΐδη να «ενώνουν» ποντιακή και κρητική λύρα και να ξεσηκώνουν τον κόσμο.

Παραβρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο επίτιμος πρόεδρος της Π.Ο.Ε. και πρόεδρος της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ. Γιώργος Παρχαρίδης ο οποίος τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Ε.Λ.Π. Νάουσας Φώτη Φανιάδη. Το παρόν έδωσαν επίσης ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης μαζί με τους αντιδημάρχους Βέροιας Γιώργο Σοφιανίδη και Στέλιο Ασλάνογλου, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Τάσος Μπαρτζώκας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεόφιλος Τεληγιαννίδη και Νίκη Καρατζιούλα και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βέροιας.

Εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων "Ευστάθιος Χωραφάς" Πατρίδας, ο οποίος έλαμψε με την πολυπληθή παρουσία του, Νέου Πρόδρομου, Αγίας Τριάδας, Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Πλατέως "οι Κομνηνοί", Άραχου, Κάμπου Νάουσας, Κρητών Ημαθίας, "Μίεζα" Κοπανού, Μαρίνας, Μελίκης, Αλεξάνδρειας και Επισκοπής, έφτασαν τη διάθεση στα ύψη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Σχετικά Άρθρα