Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 13:35

To Ωδείο Ναούσης στο 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αιγίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» με τη Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του, συμμετείχε στο 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αιγίου που πραγματοποιήθηκε  στην ιστορική αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Αιγίου με τη συμμετοχή τεσσάρων χορωδιών. Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, η χορωδία μας κατέπληξε το μουσικό κοινό της πόλης και απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Σημαντική δε ήταν και η προσφορά της 4φωνης μαντολινάτας, η οποία δίνει πάντα αυτό το διαφορετικό «χρώμα» συνοδείας και ρυθμού, συμπληρώνοντας αρμονικά τη χορωδία.

Μετά το πέρας της συναυλίας ακολούθησε γλέντι με χορό και τραγούδι σε γνωστό κέντρο της περιοχής, όπου οι χορωδοί και οι μουσικοί όλων των χορωδιών έγιναν μία μεγάλη παρέα και γλέντησαν ως αργά το βράδυ.

Την επόμενη μέρα, η χορωδία επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα, με τον ξακουστό οδοντωτό σιδηρόδρομο της γραμμής Διακοπτού – Καλαβρύτων. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μαρτυρικό αυτό χωριό και να ψάλλουν όλοι μαζί το «Αιωνία η Μνήμη» μπροστά στο μνημείο των πεσόντων.

Η αποστολή επέστρεψε, ύστερα και από μία μικρή στάση στην Αράχοβα, το βράδυ της Δευτέρας στη Νάουσα.

Σημαντικό μέρος του κόστους μετακίνησης της χορωδίας κάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Καλαϊτζίδης, τον οποίο το Μουσικό Σωματείο ευχαριστεί θερμά.