Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 
 

 
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 09:50

Συμμετοχή της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2017

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα αλλά και στα βιβλία! Διαβάζουμε και ταξιδεύουμε…

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2017 με την παραγωγή ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής για το μαθητικό ραδιόφωνο – EuropeanSchoolRadioαφιερωμένη στο βιβλίο την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 5 – 6 το απόγευμααλλά και με τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού για την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων. 

Στην εκπομπή τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας “Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα” διαβάζουν και προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία αφιερώνοντάς τα σε αγαπημένα τους πρόσωπα και συνοδεύοντάς τα με τραγούδια που τους φέρνει στο μυαλό η ανάγνωσή τους αλλά και παρουσιάζουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τη δράση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας – του αυτού ”ναού” της γνώσης αλλά και του χώρου δημιουργικών δράσεων και ανταλλαγής εμπειριών - μέσα από συνεντεύξεις  που πήραν από υπεύθυνους της βιβλιοθήκης κατά την επίσκεψή τους το πρωί του Σαββάτου 1 Απριλίου 2017 για τις ανάγκες της εκπομπής.

Δείτετο διαφημιστικό βίντεο της εκπομπής

 https://www.youtube.com/watch?v=bnPhrhlIunM

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η ραδιοφωνική μας ομάδα ετοίμασε τρία βιντεάκια για την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων στο μαθητικό κοινό με κεντρικό σύνθημα «Και τα μυαλά στα βιβλία! Διαβάζουμε και ταξιδεύουμε» Συντονιστείτε μαζί μας! Σας ευχόμαστε… “Καλά ταξίδια!”

 

Ευχαριστούμε τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) αλλά και ειδικότερα το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου του οποίου η δράση αποτελεί για εμάς αφορμή για Έμπνευση και Δημιουργία αλλά και το μαθητικό ραδιόφωνο για το βήμα που μας δίνει να ακουστεί πιο Δυνατά το μήνυμά μας!

 

Ευχαριστούμε, επίσης, τη συνάδερφο και συνεργάτιδα, Κική Ιντζεβίβου - υπεύθυνη της ομάδας φιλαναγνωσίας του σχολείου - η οποία στην προσπάθειά της να προωθήσει τη φιλαναγνωσία στο σχολείο μάς έφερε σε επαφή και γνωρίσαμε έτσι το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ αλλά και τη δράση του. Είναι μεγάλη η χαρά να Συν - Δημιουργούμε και να Συν - Εργαζόμαστε στον χώρο του σχολείου.

 

Ευχαριστούμε, τέλος, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας - ειδικά την κα Ασπασία Τασιοπούλου - για τη φιλοξενία, καθώς μέρος της εκπομπής ηχογραφήθηκε στον Χώρο Έμπνευσης της Βιβλιοθήκης

 

Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας

Χαρά Σκουμποπούλου

 

Δείτε παρακάτω το οπτικοακουστικό υλικό για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017

https://www.youtube.com/watch?v=RmFfoXPpejA
https://www.youtube.com/watch?v=DijFLHCvYkk
https://www.youtube.com/watch?v=0pjlOGsIITk

Δείτε εδώ την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του μαθητικού ραδιοφώνου.

 

 

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. 

 

Το μήνυμα της ΙΒΒΥ για το 2017, για τα παιδιά όλου του κόσμου έχει τον τίτλο : «Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο…»

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"