Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 
 

 
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 16:40

Ειδική Διάκριση στον διαγωνισμό τραγουδιού "Καν΄το ν΄ακουστεί 2017" για το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ειδική διάκριση απέσπασε το τραγούδι «Κύματα Ραδιοφωνικά» της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν΄το ν΄ακουστεί 2017» με θέμα – Η τέχνη της επικοινωνίας. Στον διαγωνισμό - τον οποίο συνδιοργάνωσαν η Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού  - συμμετείχαν 93 τραγούδια από την Ελλάδα και την Κύπρο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 132 ραδιοφωνικά μηνύματα.

Η τελετή βράβευσης του "Καν΄το ν΄ακουστεί 2017" πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Την τελετή είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίοι παρευρέθηκαν στο Ρέθυμνο αλλά και πολλοί άλλοι οι οποίοι την παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση. 

Το τραγούδι "Κύματα Ραδιοφωνικά" του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εντάσσεται στη θεματική της Ραδιοεπικοινωνίας μεταξύ των σχολείων στο πλαίσιο του μαθητικού ραδιοφώνου. Δημιουργήθηκε για τη μουσική επένδυση του ραδιοφωνικού θεατρικού έργου "Ραδιοφωνικές πτήσεις στον χρόνο", το οποίο ήταν το τελικό προϊόν μιας συνεργασίας δώδεκα δημοτικών, γυμνάσιων & λύκειων από όλη την Ελλάδα και του ελληνικού δημοτικού σχολείου του Βούπερταλ, στο οποίο παρουσιαζόταν η ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου από το 1928 έως το 2009. Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εθνικού έργου etwinning με τίτλο: Μια θεατρική παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο - European School Radio" (υπό την αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου 2015.

Στίχοι: Δημιουργική γραφή της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου - υπεύθυνη Χαρά Σκουμποπούλου, φιλόλογος

Μουσική - κιθάρα: Βασίλης Βαλαβάνης - καθηγητής κιθάρας

Πιάνο: Σάκης Δερμιτζάκης - καθηγητής μουσικής

Φωνή: Τάσος Σιδηρόπουλος

Φωνητικά: Μαρία Δρακοπούλου, Μαρία Γεωργίου, Μαρία Γουλτίδου

Ευχαριστούμε πολύ το μαθητικό ραδιόφωνο - European School Radio για την ευκαιρία που μας δίνει να ΡαδιοΕπικοινωνούμε και να Συν-Δημιουργούμε αυτά τα πέντε υπέροχα χρόνια που συμμετέχουμε στη δράση του ραδιοφώνου!

Παρακολουθήστε τη βράβευση του Μουσικού Σχολείου στο 120΄ 

https://www.youtube.com/watch?v=OmrNj6vkTPI

Κριτικές Επιτροπές Διαγωνισμού http://europeanschoolradio.eu/4fest/contestjudges/

 

Ακούστε όλες τις συμμετοχές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό "Καν' το ν΄ ακουστεί 2017" http://europeanschoolradio.eu/4fest/vraveia/

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"