Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
 
 

 
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 12:22

“Όλοι ίσοι.. όλοι διαφορετικοί”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Νάουσας  τη σχολική χρονιά 2018-19 και στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής, δημιούργησε ένα CD με παραδοσιακά τραγούδια. Η παρουσίαση του CD:“Όλοι ίσοι.. όλοι διαφορετικοί”  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στις 19:00  στo“Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς - Έρια».

Η ανάγκη για τη δημιουργία του παρόντος CDξεκινά από την πεποίθηση μας, ότι όλοι είμαστε ίσοι αλλά και διαφορετικοί. Προσφέροντας αυτή την δημιουργική εμπειρία στις μαθήτριες και στους μαθητές μας, ενισχύουμε τη δυνατότητα δημιουργίας νέων ευκαιριών για αυτούς, για την ακρίβεια ίσων ευκαιριών. Ξεκινάμε από την αφετηρία που είναι εμπνευσμένη από το Δημοκρατικό σχολείο,  ότι η μουσική παιδεία αφορά όλα τα παιδιά και όχι μόνο τα ταλαντούχα.

Το μάθημα της μουσικής έχει ακαδημαϊκές και θεραπευτικές ιδιότητες. Οι μαθητές/τριες εκφράζουν τα συναισθήματα τους όχι μέσα από λέξεις αλλά μέσα από μία πληθώρα δυναμικών ήχων και ηχοχρωμάτων. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι πολλοί εκείνοι που είχαν επισημάνει το σπουδαίο ρόλο της μουσικής στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και στη συμβολή εγκαθίδρυσης υγιούς σχέσης με τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων αλλά και με το άμεσο περιβάλλον τους.

Η μουσική αναδύει αναμνήσεις και συναισθήματα, το τραγούδι με τη σειρά του παρεμβαίνει στη βελτίωση της αναπνοής, του ρυθμού, του λόγου και της άρθρωσης. Το μάθημα της μουσικής απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, είναι ένα μάθημα που εκπαιδεύει, ηρεμεί, συντονίζει, χαλαρώνει και ψυχαγωγεί τις ψυχές.

Θα τραγουδήσει η χορωδία του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Νάουσας υπό τη Διεύθυνση της κ. Πελαγίας Κακαρίκα, ΤΕ 16 Μουσικός.

Ζωντανή μουσική από τους αδελφούς Ράλλη υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Νίκου Ράλλη, Μουσικός - Συνθέτης.

Με την ευγενική υποστήριξη του Ηρωικού Δήμου Νάουσας.

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"