Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 21:57

Πρώτοι των πρώτων!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 3ήμερο 12-14 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στον Ο.Λ.Π. Πειραιά ο 35ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός οργάνων και χορωδιών της  Χ.Ο.Ν. (Χορωδίας & Ορχήστρας Νέων), με τη συμμετοχή 120 περίπου μαθητών και 25 χορωδιών – ορχηστρών από όλη την επικράτεια. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους και ίσως μακροβιότερους μουσικούς διαγωνισμούς της χώρας μας.

Στην Α’ κατηγορία πιάνου (9-14 χρ.), ο 10χρονος Σταύρος Παρόλας, μαθητής και γιος του μαέστρου-συνθέτη Δημήτρη Παρόλα, κατέλαβε την πρώτη θέση (χρυσό μετάλλιο) με γενικό βαθμό 19,6. Σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία με 38 διαγωνιζόμενους, ο Σταύρος ερμήνευσε ενώπιον 32 κριτών και πλήθος κόσμου τέσσερα απαιτητικά έργα. Κάποια από τα σχόλια των κριτών αναφέρουν τα εξής: Ο Σταύρος μπορεί και συνδυάζει με μοναδικό για την ηλικία του τρόπο την ταχύτητα, την καθαρότητα και την αισθητική στο παίξιμό του. Όταν κλείνεις τα μάτια, έχεις την εντύπωση ότι αυτό που ακούς προέρχεται από έναν ενήλικα «φτασμένο» μουσικό. Ένα γνήσιο ταλέντο!

Στην κατηγορία βιολιού junior (7-9 χρ.), η 8χρονη μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας Μιχαέλα Παρόλα, κόρη του μαέστρου και μαθήτρια της Κας Ζλάτκας Ζλάτεβα αλλά και του πατέρα της, κατέλαβε την πρώτη θέση (χρυσό μετάλλιο) με το απόλυτο άριστα 20. Αξίζει να σημειωθεί πως η 15μελής κριτική επιτροπή δεν έδωσε σε κανέναν από τους 16 διαγωνιζόμενους σε όλες τις κατηγορίες βιολιού, αυτόν τον βαθμό. Για τη Μιχαέλα ειπώθηκε μεταξύ άλλων: Η Μιχαέλα μας κατέπληξε! Το να βλέπεις από αυτά τα μικρά χεράκια να βγαίνει αυτός ο καθαρός, γεμάτος συναίσθημα ήχος και μάλιστα πολλές φορές σε ταχύτητες που θα ζήλευαν μεγαλύτεροί της, ήταν κάτι εκπληκτικό! Tο μέλλον της ανήκει!