Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 17:16

«So far, so close» (Τόσο μακριά αλλά τόσο κοντά)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ντοκιμαντέρ του Ναουσαίου δημοσιογράφου Βαλάντη Λιόλιου παρουσιάζεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο τριήμερο «Νάουσα, πόλη του Οίνου 2018»

To ντοκιμαντέρ “So far, so close” του Ναουσαίου δημοσιογράφου Βαλάντη Λιόλιου, θα παρουσιαστεί το Σάββατο  8 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα «ΕΡΙΑ»  του πολυχώρου πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» στη Νάουσα Ημαθίας.

Η πρώτη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ είναι ενσωματωμένη στις τριήμερες εκδηλώσεις των Οινοποιών  της Νάουσας που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018 με τίτλο «Πόλη του Οίνου».

Το ντοκιμαντέρ διαπραγματεύεται τα και συγκρίνει τα κοινά χαρακτηριστικά της πόλης της Νάουσας στην Ελλάδα και του KremsanderDonauστην Αυστρία.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί τη διπλωματική του εργασία από το μεταπτυχιακό  πρόγραμμα Master in Arts «Quality Journalism and New Technologies», το οποίο αποτελεί μια συνέργεια του European Communication Institute, του Donau Universitat Krems, του Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Μπότση».

Το ντοκιμαντέρ συγκρίνει τις δυο πόλεις και περιοχές πάνω σε βασικά κοινά τους χαρακτηριστικά. Τον οίνο, τα «Καζάνια της Νάουσας και τα «Heurigens» στο Κρεμς και την αξιοποίηση της βιομηχανικής τους κληρονομιάς έχοντας ως  παράδειγμα τη μετατροπή του παλαιού εργοστασίου καπνού σ’ ένα Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστήμιο, το Donau Universitat Krems.

Από το ντοκιμαντέρ βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα και ανοίγει ο δρόμος για μια περαιτέρω συνεργασία των δυο πόλεων.

 

Συντονιστής της  εκδήλωσης : Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ

 

Συμμετέχουν

 

 Mag. Kay Mühlmann, ερευνητής και  διευθύνων στην Αυστρία του μεταπτυχιακού προγράμματοςMaster in Arts "Quality Journalism and New Technologies",  στο Τμήμα Διαχείρισης Επικοινωνίας του Donau Universitat Krems

Martin Sedelmaier, δημοτικός σύμβουλος της πόλης Krems an der Donau, με αρμοδιότητες σε θέματα Γεωργίας, Ακίνητης Περιουσίας, αγοράς και υπεύθυνος του Δημοτικού Οινοποιείου στο Krems an der Donau.

Μάριο Νόττας, επικεφαλής της συνέργειας European Communication Institute στην Ελλάδα  και του μεταπτυχιακού προγράμματος Master in Arts"Quality Journalism and NewTechnologies", που αποτελεί συνέργεια του Donau Universitat Krems, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά" και του Ιδρύματος Προαγωγής της δημοσιογραφίας "Αθανασίου Μπότση".

Αλέξανδρος Μάρκου, Δημοσιογράφος, προϊστάμενος ειδήσεων της ΕΡΤ 3