Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 16:05

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο πλαίσιο της επετειακής επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές μονάδες και οικογένειες:

 

Ι. Για σχολικές μονάδες

«Υιοθετώ και προστατεύω ένα μνημείο»: Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το αντίστοιχο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, «υιοθετούν» ένα μνημείο (αρχαίο, βυζαντινό, οθωμανικό, νεότερο) της περιοχής τους και προτείνουν τρόπους για την προστασία (καθαρισμό από σκουπίδια, αφισοκολλήσεις και graffiti, από βανδαλισμούς, από κλοπές διάφορων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων, κλ.π.) και την ανάδειξή του. Οι προτάσεις θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 09:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

 

ΙΙ. Για σχολικές μονάδες και οικογένειες

«Βυζαντινό κάστρο Μογλενών: από τη θεωρία στην πράξη»: Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το αντίστοιχο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, αλλά και οικογένειες θα γνωρίσουν ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και θα συνδράμουν στον ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου του, συλλέγοντας τυχόν σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα και επισημαίνοντας τυχόν σημεία ανάπαυσης και αξιοποίησης από τους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, ώρα 09:30, στην είσοδο του Βυζαντινού Κάστρου Μογλενών (Χρυσή Αλμωπίας). Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας.

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

580 05, Πέλλα, Τηλ. 23820 31160, Αριθμ. Τηλ/τυπίας: 23820 33092

Πληροφορίες: Ν.Παππάς – Γ. Σταλίδης (Αρχαιολόγοι)

Ηλ. Δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εφορείας

δημοσιεύονται στους παρακάτω κόμβους: http://www.pella-museum.grκαι

https://www.facebook.com/pages/-Archaeological-Museum-of-Pella/