Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 08:36

Η παρουσίαση του Μακεδονικού Τάφου «των Αθλητών» από την εταιρία «Αριστοτέλης»(video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Πολιτιστική Εταιρία Μελέτης της Ιστορίας της Νάουσας και περιοχής « ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ »  παρουσίασαν τον άγνωστο στο ευρύ κοινό Μακεδονικό Τάφο «Των Αθλητών», το πρωί το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα Βέτλανς, του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» στη Νάουσα ενώ στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στον Τάφο από τον αρχαιολόγο Α. Χατζηιωαννίδη  ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης.

Την παρουσίαση συντόνισε  η Αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας  Σ. Αραμπατζή. Παρουσιάσθηκε ί αρχειακό υλικό καθώς και φωτογραφικό υλικό των κτερισμάτων και της ανασκαφής  από το ιδιόκτητο αρχείο της Πολιτιστικής Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Νάουσας και περιοχής « ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ».

Η εκδήλωση  ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Επίτιμου Αντιπροέδρου της Πολιτιστικής Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Νάουσας και περιοχής « ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ » αείμνηστο Νικόλαο Σπάρτση

Ο τάφος οφείλει τη συμβατική ονομασία του σε χάλκινα αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν σε αυτόν και συνδέονται με αθλητικές δραστηριότητες.