Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 08:09

Η Χαρτογράφηση της Νάουσας και η Γενική Συνέλευση των Φίλων Ιστορικού Αρχείου (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Χαρτογράφηση της Νάουσας και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να ψηφιοποιηθούν αρχεία της πόλης και της περιοχής εν γένει, ήταν ουσιαστικά το θέμα της ομιλίας του Δρ Νικόλα Καρανικόλα, πριν τη Γενική Συνέλευση των Φίλων Ιστορικού Αρχείου Νάουσας, το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα ΒΕΤΛΑΝΣ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς.

Ο κ. Καρανικόλας είναι Ναουσαίος, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με γνωστικό αντικείμενο "Χαρτογραφία-Γεωγραφία και Εκτίμηση και Ανάλυση των Αξιών των Ακινήτων" ,με μεταπτυχιακό στο σχεδιασμό και τη διαχείριση τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και διδακτορικό σε ζητήματα χαρτογραφίας, γεωγραφίας και ανάλυσης χώρου.

Παρόντες από πλευράς επισήμων ήταν η αντιδήμαρχος Νάουσας Νάντια Τάκη, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νάουσας Σοφία Καλπαξίδου,  και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέλλα Αραμπατζή, Μανόλης Βαδόλας, Τάσος Καραμπατζός και Πόπη Τσαγκαλίδου και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας Φώτης Φανιάδης, ο οποίος προσφέρθηκε να παραχωρήσει η Ευξεινος Λέσχη το μηχάνημα ψηφιοποίησης που διαθέτει για το ιστορικό αρχείο της Νάουσας.