Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 21 Μαϊος 2017 15:49

Με την αρμόζουσα επισημότητα οι Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Νάουσα (video, φωτορεπορτάζ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με την αρμόζουσα επισημότητα παρουσία επισήμων και των 4 βουλευτών της Ημαθίας, τιμώντας την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,  πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής, οι εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας και την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η θεατρική Παράσταση με τίτλο “Το Σύνδρομο του Επιζήσαντα” της Θεατρικής Ομάδας “Κολχίς”. Μια σπονδυλωτή ροή αφηγήσεων και ερμηνειών στο μαύρο φόντο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικρασίας, της Αρμενίας και της Ασσυρίας σε τρεις χρόνους. Στο χρόνο της αθωότητας, στο χρόνο της απώλειας, στο σήμερα. Κείμενα, μουσικά χρώματα και μυρωδιές Πόντου, Μικρασίας, Αρμενίας, Ασσυρίας. Αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από την κόλαση... Προχώρησαν, έδωσαν ζωή φορώντας τη μνήμη, μετατρέποντας την απώλεια σε δύναμη.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Νάουσας, μνημόσυνο για τους 353.000 άταφους νεκρούς καθώς και επιμνημόσυνη ομιλία  από τον  Αποστόλου Απόστολο, Δικηγόρο - Πρώην Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Στη συνέχεια έγινε πορεία προς το Μνημείο της Γενοκτονίας - Επιμνημόσυνη Δέηση - Κατάθεση Στεφάνων - Εθνικός Ύμνος - Χαιρετισμοί επισήμων, ενώ στη Λέσχη Αξιωματικών δόθηκε δεξίωση, και βραβεύτηκαν οι δρομείς λαμπαδηδρομίας και δρόμου ζωής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα