Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 10:16

«Ένας Περίπατος στο Νυμφαίο της Μίεζας»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα όρια του Δήμου μας υπάρχει ένας σημαντικός αρχαιολογικός θησαυρός, ο αρχαιολογικός χώρος της Σχολής Αριστοτέλη. Εκεί κατά τον 4ο αιώνα π.χ. στο άλσος των Νυμφών της Μίεζας, σ΄ ένα φυσικό περιβάλλον με ιδιαίτερο κάλλος συναντήθηκαν δύο μεγάλες προσωπικότητες- ο δάσκαλος Αριστοτέλης δίδαξε τον μαθητή Αλέξανδρο, που αργότερα έγινε ο Μεγάλος Στρατηλάτης που προσπάθησε να κατακτήσει τον κόσμο.

Για τρίτη χρονιά φέτος η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «ΚΙΣΣΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας Ηρωικής Πόλεως της Ελλάδας και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού καθώς και την ΙΖ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού ( Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς) « ‘Ένας περίπατος στο Νυμφαίο της Μίεζας». Στα πλαίσια του προγράμματος διοργανώνεται εκπαιδευτική εκδρομή των δημοτικών σχολειών του Δήμου Νάουσας και του Ειδικού Σχολειού στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας και στο πολιτιστικό κέντρο της Σχολής Αριστοτέλη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 9 Μαίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου 2016. Περιλαμβάνει : α) μια θεωρητική κατάρτιση αναφορικά με τον Αριστοτέλη, τον Μέγα Αλέξανδρο και τις Νύμφες καθώς και τη σημασία του αρχαιολογικού χώρου μέσω προβολής powerpoint, παιχνιδιού και διάδρασης, β) την συμμετοχή των μαθητών σε παιχνίδια γνώσεων στον φυσικό αρχαιολογικό χώρο της Σχολής του Αριστοτέλη και γ)  τέλος οι μαθητές αποτυπώνουν πάνω σε γυαλί με την μέθοδο του ντεκουπάζ το αγαπημένο  απόφθεγμα του δάσκαλου Αριστοτέλη.

Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο της σχολής του Αριστοτέλη και να εκτιμήσουν την αξία της φιλοσοφίας του καθώς και να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του τόπου τους.

Η εθελοντική ομάδα αποτελείται από : 1)την Ιωάννα Μπρούβαλη- νηπιαγωγό, 2)την Αντιγόνη Μεγαλογιάννη- καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας 3) Μαριάννα Μπιτέρνα- καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας , 4) Επιστήμη Ιωαννίδη, καθηγήτριας Ελληνική Φιλολογίας και Ρωσικής Γλώσσας και 5) την  Μαρία Τορορή- δικηγόρο και δημοτική σύμβουλο Δήμου Νάουσας και συντονίστρια της ομάδας.

Σχετικά Άρθρα