Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 08:52

Πετυχημένη η εκδήλωση αφιερωμένη στον θρακικό ελληνισμό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις 28 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του  πολιτιστικού συλλόγου «Η ΜΙΕΖΑ» πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση του κύκλου πολιτιστικών διαλέξεων, αφιερωμένη στον θρακικό ελληνισμό.

Το γενικότερο ιστορικό πλαίσιο με την, ανά τους αιώνες, τύχη των ελληνικών πληθυσμών της Θράκης περιέγραψε η ομιλήτρια, κα. Μαλλιάρα – ΤενεκεντζόγλουΑνθούλα, ενώ  ο κ. Παύλος Αγγιναρτζής, παρουσίασε τα αποτελέσματα της πολύχρονης έρευνας του σχετικά με τους Θρακιώτες που εγκαταστάθηκαν στον Κοπανό.

Μετά το πέρας των ομιλιών ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάκης Σέπκας βράβευσε την κα. Μαλλιάρα – ΤενεκεντζόγλουΑνθούλα  ενώ η δημοτική σύμβουλος κα. Νόπη Τσαγκαλίδου τον κ. Παύλος Αγγιναρτζής και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βέροιας κ. Γιώργος  Σοφιανίδης τον πρόεδρο της Θρακικής Εστίας Βέροιας κ. Στάθη Βακάλη. Ακολούθησε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου της Θρακικής Εστίας Βέροιας, το οποίο έδωσε στους παρευρισκόμενους γεύσεις της μουσικοχορευτικής παράδοσης των Ελλήνων της Θράκης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα γαστρονομικό ταξίδι στην πληθώρα των θρακικών εδεσμάτων, συνοδευόμενο με άφθονο φωτογραφικό υλικό, κυρίως λαογραφικού περιεχομένου.

Και αυτή η πετυχημένη εκδήλωση του κύκλου πολιτιστικών διαλέξεων, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας, δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη βοήθεια και την ανιδιοτελή προσφορά δεκάδων εθελοντών, που βοήθησαν στην προετοιμασία των εδεσμάτων και του πληροφοριακού υλικού, αλλά κυρίως γέμισαν όχι μόνο την αίθουσα του συλλόγου, αλλά και τον χώρο έξω από αυτήν. Για την συνεισφορά και στήριξη αυτή ο σύλλογος ευχαριστεί ιδιαιτέρως τόσο τους ίδιους όσο και τους πολλούς χορηγούς μας:

Τέλος την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:  αντιδήμαρχος  Πολιτισμού Βέροιας κ. Γ. Σοφιανίδης, δημοτικός σύμβουλος Δ.Βέροιας κ. Α. Σιακαβάρας, ο πρώην Δήμαρχος Νάουσας κ. Α. Καραμπατζός, η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κα. Σ. Καλπαξίδου ,οι δημοτικοί σύμβουλοι  Δ. Νάουσας κ. Δ. Σέπκα,      Ι. Παρθενώπουλος , κα. Δ. Μπαλτατζίδου, κα. Ν. Τσαγκαλίδου, Μέλος Τοπικής Κοινότητας Κοπανού κ. Σπύρος Μπαλτατζίδης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Χαρίεσσας κ. Δημήτρης Σιδηρόπουλος , η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ζερβοχωρίου κα. Τσαλίλη Χριστίνα, ο ιστορικός λαογράφος κ. Δημήτρης Μπαϊτσης, ο κ. Απόστολος  Εμμανουηλίδης πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Ημαθίας , Πολιτιστικός σύλλογος Λευκαδίων ‘’ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ’’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας ‘’ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ’’, η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ Κοπανού, ο πάτερ Γεώργιος από την ενορία Κοπανού.

 

 

Σχετικά Άρθρα