Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 11:06

Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας , εκπαιδευτικά προγράμματα Αρχαία Ελληνική Μυθολογία _ Αφήγηση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σάββατο 9/1 , 11.30π.μ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ

1η : Ο Προμηθέας και το κουτί της ΠανδώραςΦωτιά , το ισχυρό όπλο των θνητών που χάρισε ο Προμηθέας και τιμωρήθηκε φρικτά. Πανδώρα , η σατανική εκδίκηση του Δία φυλαγμένη σε ένα κουτί. Δύο μύθοι που μιλούν για τη ζωή και εξηγούν τα γεγονότα της χαράς και της λύπης αφήνοντας όμως πάντα την ελπίδα για το μέλλον.

 

 

Σάββατο 16/1, 11.30π.μ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ

2η: Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος – Ο Θησέας και ο ΜινώταυροςΔύο μύθοι που υπογραμμίζουν την ανθρώπινη θέληση, την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, τον τρόπο να πετύχουμε τους στόχους μας αλλά και το μέτρο που οφείλουμε να έχουμε, την τραγικότητα και την ανατροπή που μπορεί να κρύβει η ζωή μας .

 

Σάββατο 23/1, 11.30π.μ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ

3η:Η Περσεφόνη – Ορφέας και ΕυρυδίκηΟι ιστορίες που διαπραγματεύονται τη ζωή και τον θάνατο, την αιώνια διαδοχική παρουσία τους, τους τρόπους που οι αρχαίοι Έλληνες προσπαθούσαν να υπερβούν το γεγονός του θανατου – του τέλους, τονίζοντας πως πρέπει να προηγηθεί ο πόνος για να έρθει η χαρά και να ισχύσει η λέξη "πάντα".

 

Αφήγηση των μύθων από την Κατερίνα Κλεάρχου,με την συνοδεία μουσικών οργάνων, εμπλουτισμενη με παραδοσιακο τραγουδι για παιδια ηλικίας 6 ετών και άνω.

 

Είσοδος ελεύθερη , μόνο με δήλωση συμμετοχής στο  τηλ 2331078100

 

 

 

Σχετικά Άρθρα