Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
 
 

 
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 21:00

LOBArt Festival 2017! Street art ξανά και ξανά!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το LOBArt Festival, γνωστό όχι μόνο στην πόλη της Νάουσας, αλλά και στο Πανελλήνιο, αποτελεί ένα καινοτόμο αναπτυξιακό festival, που σκοπό έχει τη δημιουργία δημόσιων τοιχογραφιών και εικαστικών εκθέσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, καθιστώντας τον πολιτισμό απαραίτητο εργαλείο στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Η ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας, μέσω εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσια μέρη, που ο ίδιος ο καλλιτέχνης μεταφέρει και ταυτόχρονα μοιράζεται με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, είναι η βασική ιδέα του LOBArt.

Μια ιδέα που αναβαθμίζει και αναβαθμίζεται!

Η μεταφορά της τέχνης από τον εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη στον εξωτερικό, τονώνει και συνάμα συνδράμει στο πολιτιστικό και βιωτικό επίπεδο όλων, κάνοντάς μας συμμέτοχους και συνοδοιπόρους σε ένα ατελείωτο ταξίδι πολύχρωμων συναισθημάτων! Εκπαιδεύει ταυτόχρονα την νεολαία, εισάγοντας την νοοτροπία προστασίας και αναβάθμισης της δημόσιας εικόνας και όχι καταστροφής και απαξίωσης της.

Η ομάδα Loba συγκροτήθηκε το 2010 και αποτελεί μια ενεργή κοινωνικά ομάδα με σκοπό κυρίως τη δημιουργία και την προώθηση των εναλλακτικών μορφών πολιτισμού, της τέχνης, της τοιχογραφίας σε δημόσιους χώρους, ενώ παράλληλα επιδιώκει τη δημιουργία εκθέσεων σε συνεργασία με δημόσιους φορείς, οργανισμούς και συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, το Graffiti και το Street art θα πραγματοποιηθεί στη Νάουσα από τις 26 Αυγούστου, έως τις 31 Αυγούστου με πάρα πολλούς  εικαστικούς καλλιτέχνες και street artists από όλη την Ελλάδα, ενώ τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 21:00 της 25ης Αυγούστου στον Πολυχώρο Πολυτισμού ‘Χρήστος Λαναράς’, στις αίθουσες ΕΡΙΑ.

 

Συνδιοργάνωση: LOBA – Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

 

Με την στήριξη του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Νάουσας – Ημαθίας.                                     

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"