Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 19:14

Γιορτή του παιδικού Βιβλίου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με  μεγάλη  συμμετοχή  μαθητών  πραγματοποιήθηκε  η  Γιορτή  του παιδικού Βιβλίου που διοργάνωσε  η Βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης  Ποντίων Νάουσας  με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα παιδικού βιβλίου.

Μηνύματα   για την αξία της φιλαναγνωσίας   και  προτροπή   να  αγαπήσουν οι μαθητές την   ανάγνωση  σκόρπισαν στην αίθουσα  ΕΡΙΑ.    

 Το βιβλίο δεν είναι μονάχα ένα αντικείμενο. Είναι ένας σύντροφος που μας κάνει να γελάμε, να δακρύζουμε, να συμπάσχουμε και πάνω από όλα να ελπίζουμε. Μας συναρπάζει, μας γοητεύει, μας εκτοξεύει σε κόσμους μακρινούς  και μας συντροφεύει πιστά στο ταξίδι της ζωής. Είναι σημαντικό επομένως να μεγαλώσουμε μαζί με το βιβλίο  Διώξτε τη μοναξιά, διώξτε την άγνοια…. ανοίξτε ένα βιβλίο!

Στη σημερινή εποχή που τα παιδιά βομβαρδίζονται από την τηλεόραση, τους υπολογιστές και τα smartphone, το βιβλίο δυστυχώς έρχεται τελευταίο. Παλαιότερα που δεν υπήρχαν αυτά, το βιβλίο αποτελούσε χαρά για να δραπετεύσει κανείς από την πραγματικότητα, την μονοτονία της ζωής και να ονειρευτεί. Οι καλύτερες αναμνήσεις των παιδικών χρόνων άλλωστε δεν ήταν άλλες από τα παραμύθια που μας εξιστορούσαν η γιαγιά και ο παππούς.  Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε ότι το ποιοτικό παιδικό βιβλίο εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις ελάχιστες σανίδες σωτηρίας για διερεύνηση των δημιουργικών οριζόντων, καλλιέργεια της φαντασίας, ανάπτυξη συναισθημάτων και προσωπικότητας και πάνω απ’ όλα να προσφέρει ευχαρίστηση.

Οι  Συντελεστές της  ποικιλόμορφης    Γιορτής  ήταν: Α) Η συγγραφέας – νηπιαγωγός  Παρυσάτιδα  Χριστοφορίδου που παρουσίασε το βιβλίο  «  Η Άλφα Βήτα επισκέπτεται την πεταλουδοχώρα» .  

Β) Οι  μαθητές του τμήματος  μουσικής  προπαιδείας  τους εργαστηρίου Τεχνών «ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ» υπό την διεύθυνση της κυρίας  Δήμητρας Μητρέντζη.

 Γ)Οι μαθητές του τμήματος Ζωγραφικής με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας  Ανδρομάχης Μπέρσου.

Δ)Οι μαθητές της  Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τους δασκάλους τους Ιωσήφ  Χατζηιωάννου, Γλυκερία Φραγκουλίδου και Ελένη Κολτσάκη .  Η  εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής  -Θεατρολόγος κυρία Κατερίνα Τόμτση που  παρουσίασε τα 10 δικαιώματα του καλού αναγνώστη.

Δ)  Το τμήμα Μπαλέτου της Ευξείνου Λέσχης με την καθοδήγηση της δασκάλας κ. Χριστίνας Μπράτση

Και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί : Σοφία Πουλτίδου, Μπαμπαλή Αγγελική ,  Μαριάνθη Χαρατσιάρη,   Μαρία Λουκίδου και Αναστασία Ζανέτα.  

 

 

Σχετικά Άρθρα