Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 13:32

Παρουσιάστηκε το βιβλίο ''ΡΕΤΟΥΣ, Το τρυφερό χάδι του ψέματος''

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λένας Καλαϊτζή - Οφλίδη, Σίμου Οφλίδη, στη Νάουσα 23/10/2019

Στον πολυχώρο πολιτισμού ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ'', αίθουσα ''ΒΕΤΛΑΝΣ'', σε μια ολόθερμη βραδιά, παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα ''ΡΕΤΟΥΣ, Το τρυφερό χάδι του ψέματος'' Λένας Καλαϊτζή - Οφλίδη, Σίμου Οφλίδη, έχοντας μοιράσει σε όλους τους παρευρισκόμενους φιλαναγνώστες, ποιητικά, θεατρικά, αφηγηματικά, τις σελίδες του βιβλίου, συγκινώντας !

Το μυθιστόρημα αφηγείται τη γέννηση ενός ιστορικού φωτογραφείου στη Θεσσαλονίκς, δεκαετία του ΄50, ακολουθώντας δύο δίδυμους αδελφούς και την εξέλιξή τους μέχρι τις μέρες μας, αφού αποχαιρέτησαν για πάντα το Γιαννακοχώρι, τη γενέτειρα τους.

 

Για το βιβλίο μίλησαν οι Μάριος Μαρκοβίτης Παιδοψυχίατρος - Συγγραφέας και ο Ποιητής Ηλίας Τσέχος. Ο πρώτος μετέδωσε μια κυκλική , χορευτική περίληψη, δυναμικά, το έπος και το ήθος του βιβλίου, επεσήμανε πως τα μισά και περισσότερα κεφάλαια θα μπορούσαν να είναι αριστουργηματικά διηγήματα, και πως ο λόγος πολλαπλασιάζεται σαν ο ομορφότερος παραμυθάς. Ο δεύτερος, πέταξε στα ύψη την ποίηση, ζωγραφίζοντας τις προσωπογραφίες μας, τους ενικούς και πληθυντικούς μας, σημάδεψε και στόχευσε τις κυριαρχίες εξόδων παρά εισόδων στο βιβλίο, καταλήγοντας πως μας κερδίζει τελικά η γάργαρη ορμή της ανδρόγυνης πένας των Λένας Καλαϊτζή - Οφλίδη, Σίμου Οφλίδη, που αγκαλιαστά σφίγγει το λαιμό μας σαν ανησυχία αγάπης.

 

Οι συγγραφείς, λυτρωμένοι, αποκάλυψαν δυο τρία κλειδιά μυστικά του βιβλίου και ευχαρίστησαν το κοινό, υπογράφοντας τα βιβλία τους.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"