Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 10:23

«Δωρικού Ρυθμού»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι εκδόσεις «ΠΗΓΗ» και ο συγγραφέας Αλέξανδρος Οικονόμου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματός του, με τίτλο «Δωρικού ρυθμού», την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου  στις 7:30 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Χρήστος Λαναράς" στη Νάουσα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Δήμητρα Τζάκη, εκπαιδευτικός και ο κ. Γεδεών Βούλης, επιχειρηματίας, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης και την  επιμέλεια του οπτικού υλικού κάνει ο κ. Πέτρος Στοΐδης, εκπαιδευτικός.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δωρικού ρυθμού…

Μυθιστόρημα

 

Περίληψη

 

Στην ανασκαφή ενός μικρού αρχαίου μακεδονικού τάφου ανακαλύπτονται κάποια σημαντικά κτερίσματα που όμως δεν αξιολογούνται γιατί ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Η νεαρή αρχαιολόγος βοηθός του κρύβει τα ευρήματα και με τη βοήθεια φίλων της  επιχειρεί να εντοπίσει τα ίχνη του καθηγητή. Οι αναζητήσεις τους οδηγούν την έρευνα, άλλοτε κατά τύχη και άλλοτε κατ’ επιλογή, σε διάφορα μονοπάτια, πολλές φορές επικίνδυνα, από τη Νάουσα της Μακεδονίας στην Αίγινα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Άγιο Όρος και στα Βαλκάνια. Αρχαιοκάπηλοι και μαφιόζοι μπλέκονται στο δρόμο τους, πρόσωπα υπεράνω υποψίας αποδεικνύονται ανάξια της θέσης τους, «από μηχανής» παρεμβάσεις τρίτων τους συνδράμουν να προσεγγίσουν τους στόχους τους. Και παράλληλα κάποιες σοβαρές ερωτικές ιστορίες αναπτύσσονται με απροσδόκητες καταλήξεις, όπως και η απίθανη αποκάλυψη, στο τέλος, του μυστικού του αρχαίου τάφου.

Περιπετειώδες μυθιστόρημα που συνδυάζει την μυθοπλασία με την ανάδειξη στοιχείων της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Αρχιτέκτων Μηχανικός Διπλ. ΕΜΠ (1975). Μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στην Πολεοδομία (Maitrise) και στην Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία (DEA1977). Ως μελετητής συμμετείχε στην εκπόνηση σημαντικών μελετών για σχολεία, βιομηχανικά κτίρια, τουριστικές μονάδες, κατοικίες κλπ. επέδειξε όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις μελέτες αποκατάστασης παραδοσιακών κτιρίων καθώς και εκείνες που αφορούν στη μελέτη, διάσωση, ανάδειξη και αξιοποίηση της βιομηχανικής μας κληρονομιάς. Συμμετείχε σε επιστημονικά σεμινάρια και συνέδρια ως σύνεδρος και ως εισηγητής. Επιστημονικές εργασίες και άρθρα του σχετικά με την αρχιτεκτονική, την πολεοδομία και την βιομηχανική κληρονομιά δημοσιεύτηκαν σε διάφορα έντυπα.

 Ενεργητική  συμμετοχή στα  κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Νάουσας όπου διαμένει. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο λόγιος» και εκδότης του τριμηνιαίου πολιτιστικού περιοδικού «Νιάουστα». Ασχολείται με το μαθητικό και το ερασιτεχνικό θέατρο ως σκηνοθέτης και σκηνογράφος, τιμήθηκε δε με αρκετά βραβεία σε πανελλήνιους θεατρικούς διαγωνισμούς.

Το «Δωρικού ρυθμού…» είναι το πρώτο του έργο μυθοπλασίας.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"