Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 08:26

Το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έξω Η Ελλάδα Από Το Νέο Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα!

Ούτε Γη Ούτε Νερό Στους Φονιάδες Των Λαών!

 

Το πρωί του Σαββάτου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία. Η επίθεση αυτή βασίστηκε σε διάφορα προσχήματα (το έργο το έχουμε ξαναδεί: Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία…). Γίνεται με τη στήριξη και ανοχή των ΝΑΤΟ-ΕΕ και κυβερνήσεων που υποκρίνονται τους Πόντιους Πιλάτους, ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα σφαγή.

Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς.

Με την επίθεση των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες, αφού μας βάζει στη μέση του κυκλώνα, την ίδια ώρα που μιλά για την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας». Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δε συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η Κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ιμπεριαλιστών. Όταν συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο στηριζόμενη στην ανοχή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Η στάση των Ελληνικών Κυβερνήσεων υπέρ των νατοϊκών εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας, που περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών.

Ο πόλεμος τους, είναι η συνέχεια της Ειρήνης τους. Οι αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό της κάθε χώρας πηγαίνουν παράλληλα με την εξωτερική πολιτική των προκλητικών, φιλοπόλεμων δηλώσεων και των εμπορικών ανταγωνισμών, των οικονομικών πολέμων.

Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για τον λαό με απρόβλεπτες συνέπειες.

 

Παλεύουμε για:

  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ – ΨΥΞΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

 

ΣΩΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ & ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ

 "Ο ΒΑΚΧΟΣ"

 

ΣΩΜ.  ΕΡΓΑΤΩΝ &ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ "Η ΚΛΩΘΩ"

 

ΣΩΜ. ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΙΟΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΘΕΚΛΟΠΟΙΙΩΝ-ΚΙΒΩΤΟΠΟΙΙΩΝ ΝΑΟΥΣΗΣ

"ΤΟ ΒΕΡΜΙΟ"

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ