Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 
Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 12:00

Συμμετοχή του Δήμου Νάουσας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Delivery

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρόγραμμα e-delivery, μέρος του ευρωπαϊκού ψηφιακoύ προγράμματος Connecting Europe Facility (CEF),  συμβάλει στην ανταλλαγή δεδομένων και εγγράφων ανάμεσα στις Δημόσιες Υπηρεσίες, τις Επιχειρήσεις και τους Πολίτες με ασφαλή, αξιόπιστο τρόπο. Μέσω του e-Delivery χρησιμοποιούνται τυποποιημένα πρωτόκολλα μεταφοράς και πολιτικές ασφαλείας για την Ανταλλαγή έγγραφων και δεδομένων, χρησιμοποιώντας ένα τυποποιημένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων, πέραν του e-mail.

Στο έργο, η χρηματοδότηση του οποίου εγκρίθηκε και υπεγράφη πριν λίγες μέρες, συμμετέχουν το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ως συντονιστής εταίρος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ο Δήμος Νάουσας και ο Δήμος Πλατανιά. Οι δύο δήμοι και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης είναι οι ωφελούμενοι της δράσης, καθώς σε αυτούς θα δοθούν τα εργαλεία και θα γίνει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος που αναμένεται να μπει σε εφαρμογή πανελληνίως στα μέσα του 2018, με βάση τις επιταγές του  Ν. 4440/2016 (Άρθρο 24) πως όλα τα έγγραφα που θα διακινούνται μεταξύ Δημοσίων Φορέων πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή και ψηφιακά υπογεγραμμένα.

Διαδικασίες όπως η χρέωση προς ενέργεια εισερχόμενων εγγράφων και η εσωτερική διακίνησή τους θα πραγματοποιούνται μέσω Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων με χρήση εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής και εγκεκριμένης ηλεκτρονικής χρονοσφραγίδας. Άμεσοι στόχοι και αναμενόμενα οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο είναι η εξοικονόμηση κόστους και ανθρωποωρών εργασίας, περισσότερη διαφάνεια και πιο φιλική προς το περιβάλλον δημόσια διοίκηση. Αναμένεται δημοσιονομική εξοικονόμηση της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ κατά έτος σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ (2014).

Ο Δήμος Νάουσας επιλέγει από του Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να συμμετέχει στο πρόγραμμα καθώς είναι από τους πρωτοπόρους Δήμους στις εφαρμογές νέων τεχνολογιών στην τοπική διοίκηση, έχοντας ήδη θέσει σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, την ηλεκτρονική υπογραφή αλλά και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων. Την επόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την έναρξη του προγράμματος, στην οποία θα συμμετέχει και η Γενική Γραμματέας του Δήμου.

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"