Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 19:22

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

  • Καμία απόλυση συμβασιούχου στους ΟΤΑ.
  • Να ψηφιστεί τώρα τροπολογία για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Τοναγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ από την 1η στιγμή στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, οργάνωσε συσκέψεις σε επίπεδο νομού με τους εργαζόμενους – συμβασιούχους, συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη αγώνων.

Χωρίς του 20 εργαζόμενους στην καθαριότητα σε Αλεξάνδρεια, 8 σε Νάουσα και 5 Βέροια δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες των Δήμων.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση και να κάνουν δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Το ΕΚΝ καταγγέλλει την από κοινού απόφαση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό και πετάνε στην ανεργία άλλους 15.000 συμβασιούχους στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Η απόφαση είναι σαφής όσο και αν σπέρνουν τον εφησυχασμό διάφορα συμφέροντα και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2μηνων, απολύοντας 15.000 περίπου συναδέλφους συμβασιούχους από τους ΟΤΑ.

Ήδη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους, κυβέρνηση και πλειοψηφία τις ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν και την καθαριότητα, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Το ΕΚΝ απαιτεί από την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Παράνομο και αντισυνταγματικό δεν είναι το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, αλλά αυτοί που το καταπατούν, όπως και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι’ αυτό λέμε νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του κεφαλαιοκράτη.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικά Άρθρα