Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 20:44

Ο "Κοινός Τόπος" ζητά να πραγματοποιηθούν δυο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τα θέματα των ανεμογεννητριών και της έλευσης προσφύγων – μεταναστών στη Νάουσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η επαπειλούμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη θέση "Τρούλος" στο Βέρμιο μας, αποτελεί ζήτημα ύψιστης ζωτικής σημασίας για το Δήμο της Νάουσας. Η εγκατάσταση βρίσκεται στην ουσία στα όρια του Χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών και προκαλεί εύλογες ανησυχίες για τις αρνητικές συνέπειες σε ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχείου Δήμου μας. Θα επιφέρει σοβαρές, εν πολλοίς μη αναστρέψιμες συνέπειες, σε οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικότητας, τουριστικής δραστηριότητας, στο βουνό μας.

 

Την ίδια στιγμή γινόμαστε μάρτυρες της έλευσης μεταναστών σε ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου μας χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πίεση για αύξηση του αριθμού των μεταναστών που θα εγκατασταθούν στα όρια του Δήμου μας.

 

Λόγω α) της σημαντικότητας των ανωτέρω ζητημάτων για το Δήμο μας, β) της χρονικής εγγύτητας των επερχόμενων εξελίξεων και γ) της εύλογης ανησυχίας και αναστάτωσης των συμπολιτών μας, καλούμε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε άμεση (άνευ χρονοτριβής) σύγκληση δυο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ συνεδριάσεων του ΔΣ για τη συζήτηση των ανωτέρω θεμάτων.

 

ΥΓ.: Μόνο ύποπτη μπορεί να χαρακτηρισθεί η εμφάνιση ενός ζητήματος όπως η καταγγελία για το εάν είναι δημότες Νάουσας ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, τη στιγμή που την τοπική κοινωνία απασχολούν μύρια όσα σοβαρά ζητήματα με κυριότερα αυτά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο βουνό μας και της έλευσης μεταναστών στον Δήμο μας. Αλήθεια, ποιους εξυπηρετεί ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά σοβαρά ζητήματα;