Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 12:05

«Ζω την πόλη μου - Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκδηλώσεις του Δήμου Νάουσας,  στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» (Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου)

 

Την δράση «Ζω την πόλη μου- Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» διοργανώνει ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 16:00, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», ενός από τους πλέον σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας.

 

Στόχος του Δημάρχου Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα και της δημοτικής αρχής είναι η διαμόρφωση και ανάπτυξη ανάλογων δράσεων στο άμεσο μέλλον, που θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, εκ περιτροπής, εκτός από τη Νάουσα και στην Δημοτική Ενότητα Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω και της χρήσης των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ζω την πόλη μου- Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», που περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας, καθορίστηκαν ειδικές ζώνες όπου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

 

Συγκεκριμένα απότις 10:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή κυκλοφορίας οχημάτωνεντός του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η δράση και οι παράλληλες εκδηλώσεις, με περιμετρική χάραξη την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος του κόμβου με την Βενιζέλου έως την συμβολή της Μεγάλου Αλεξάνδρου με την Βύρωνος, με συνέχεια από την οδό Περδικάρη και την Βασιλέως Φιλίππου έως την πλατεία Καρατάσου και ακολούθως περιμετρικά έως την συμβολή με την Βενιζέλου και ακολούθως από την Βενιζέλου έως την συμβολή της με την Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

 

 

Πρόγραμμα  Δράσης

«Ζω την πόλη μου - Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

 

 

  • 10:30 έως 11:00  ποδηλατοδρομία, «πάρτε το κράνος σας, την παρέα σας και ελάτε να κάνουμε βόλτες στο πάρκο και στους δρόμους της πόλης»
  • 11:00 έως 12:00Χορωδία ΚΑΠΗ Νάουσας (καντάδες στο χώρο της δράσης, με συνοδεία  κιθάρας)
  • 11:00 έως 11.15κάνουμε Rollerκαι χαιρόμαστε στους δρόμους χωρίς αυτοκίνητα
  • 11:15 έως 12:15παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες, παίζουμε ποδοβόλευ, streetτένις
  • 12:15 έως 12:45η Φιλαρμονική Εταιρία Νάουσας  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορού “BodyControl” και την Φένια και Έλενα Τσικιτίκου συμπράττουν  σε ένα μοναδικό θέαμα μουσικής και χορού
  • 12:45 έως 13.00ενημέρωση για την ασφάλεια χρήσης  ποδηλάτου από τον κ. Α. Πινακούδη και τον ποδηλάτη με διεθνείς διακρίσεις κ. Λάλα για τα οφέλη της ποδηλασίας και τους κανόνες ασφάλειας χρήσης του ποδηλάτου (συμβατικού και ηλεκτρικού). «Πάρτε το κράνος, τους φίλους, τους γονείς σας και ελάτε να απολαύσετε την βόλτα με τα 20 ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Νάουσας».

Παράλληλες δράσεις

  • Δράση του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Δήμου Νάουσας με τίτλο «Φωτογραφικά παιχνίδια»
  • Ενημερωτική δράση της Φιλοζωικής Εταιρείας Νάουσας σχετικά με την εκπαίδευση ζώων συντροφιάς και τα αδέσποτα και επίδειξη εκπαίδευσης των φίλων μας σκύλων