Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 25 Μαϊος 2019 01:11

Νικόλας Καρανικόλας: «Εμείς δεν ψάχνουμε την Νάουσα στην κορυφή της Ευρώπης αλλά αναζητούμε την Νάουσα στα βάθη της καρδιάς μας» (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Παρασκευή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Νάουσας κ. Νικόλαου Καρανικόλα  με την παρουσία πλήθος Ναουσαίων μπροστά από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού.

Τον κ. Καρανικόλα προλόγισε η 13χρονη μαθήτρια, Κάτια Θεοδωροπούλου.

Ο Κ.Καρανικόλας, αφού κλήθηκε στο βήμα και ευχαρίστησε όλες και όλους για την παρουσία τους ,είπε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα κοντά μας δύο ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τους τελευταίους μήνες από την πρώτη ημέρα που γεννήθηκε το ΕΝΑ ΜΑΖΙ πολλοί ήταν αυτοί που στάθηκαν δίπλα μας. Κάποιοι μας ακολούθησαν  από την πρώτη ημέρα κάποιοι ήρθαν κοντά μας ακόμα και σήμερα.

Ήταν για μας ένα γοητευτικό και ενδιαφέρον ταξίδι.

Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και απέραντη ευγνωμοσύνη για όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε ΜΑΖΙ στον προεκλογικό μας αγώνα.

Είμαι όμως και πολύ περήφανος για το ότι καταφέραμε. Καταφέραμε να κρατήσουμε τις αρχές μας αυτές που θέσαμε από την πρώτη ημέρα. Ήταν μία προεκλογική περίοδος που μας επιφύλαξε  χαρές αλλά και δύσκολες στιγμές.

ΟΜΩΣ επιμείναμε

Γιατί εμείς μιλάμε με το πρόγραμμα μας, για το πρόγραμμα μας.

Γιατί εμείς επιμένουμε στον ήπιο αναπτυξιακό λόγο με στόχο να σχεδιάσουμε το μέλλον του Δήμου Νάουσας.

Αποφύγαμε όλες τις προσωπικές αντιπαραθέσεις ακόμα και αν προκληθήκαμε αρκετές φορές από τους άλλους συνδυασμούς.

Σας υπόσχομαι μια αντίστοιχη συνέχεια.

Σας υπόσχομαι μία καλύτερη συνέχεια.

 

Η Νάουσα για μένα, ο Δήμος Νάουσας για εμένα προσωπικά δεν είναι μονάχα ένας τόπος που γεννήθηκα και αγαπώ, είναι ένας ευλογημένος τόπος. Μοναδικός όχι μονάχα για την ιστορία του, τα ήθη και τα έθιμά του αλλά για τους ανθρώπους του με το δημιουργικό πνεύμα, τους πρωτοπόρους Ναουσαίους και Ναουσαίες, εμπόρους, επιχειρηματίες, εργάτες, αγρότες,  δυναμικές γυναίκες, νέους με ορμή και φαντασία. Για αυτούς είμαστε σήμερα εδώ.

Θα ήθελα σήμερα όμως να σας πω τις πραγματικές αιτίες που με οδήγησαν στην απόφαση να αφήσω το πανεπιστήμιο και να επιστρέψω στην Νάουσα για να προσφέρω τον εαυτό μου στον δήμο που γεννήθηκα.

Όλα ξεκίνησαν λόγω της επιστημονικής μου κατάρτισης σχετικά με το  αντικείμενο της ενασχόλησης μου.

Όταν είδα τον Άγιο Νικόλαο να κλείνει πριν μερικά χρόνια. Μπορεί να ήταν μία χρεωμένη εταιρεία. Υπήρχαν όμως και άλλοι δρόμοι. Το λουκέτο στον Άγιο Νικόλαο έχει μία υπογραφή. Και όλοι γνωρίζουμε ποιανού έργο είναι αυτό. Δεν μπορώ να συγχωρέσω την σημερινή διοίκηση του Δήμου για το λουκέτο αυτό. Είναι βαρύ για μένα.

Όταν είδα τα 3-5 Πηγάδια να υπολειτουργούν. Ένα από τα πιο όμορφα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας να είναι σήμερα παρατημένο. Χωρίς καμία συντήρηση. Χωρίς το ελάχιστο ενδιαφέρον για το μέλλον του. Όταν είδα την Βέτλανς το όραμα του δωρητή Λαναρά να μετατρέπεται σε σινεμά συγκεκριμένων συμφερόντων. Άραγε αυτό είχε στο μυαλό του ο κ. Λαναράς όταν δώριζε στο δήμο την Βέτλανς; Όταν άκουγα εξαγγελίες έργων και έβλεπα μόνο μακέτες και σχέδια επί χάρτου. Καμία θεσμική παρουσίαση. Καμία ουσιαστική μελέτη εφαρμογής.

Όταν έβλεπα τα ακριβά brandnameκαι τα ταξίδια προώθησης να μην καταλήγουν πουθενά. Διότι από επίσημο φορέα τουρισμού δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια. Η μόνη ουσιαστική επένδυση που έγινε το τελευταίο διάστημα ήταν ένα μαγαζί με κινέζικα που άνοιξε στην πλατεία.

Όταν μιλούσα με φίλους στις υπηρεσίες του Δήμου και μου λέγανε για την καθημερινή απαξίωση και τον εξευτελισμό που βιώνουν από την σημερινή διοίκηση.

Όταν έβλεπα το Δημοτικό Συμβούλιο να μετατρέπεται σε ρινγκ όπου μόνο ξύλο δεν έπεσε μεταξύ των αντίπαλων στρατοπέδων και της λογικής του τσαμπουκά.

Όταν δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκδήλωση στον Σχολή του Αριστοτέλη και στους άλλους αρχαιολογικούς χώρους επί πέντε χρόνια.

Και ξέρετε κάτι, σας λέω σήμερα ότι τελικά η εκτίμηση μου ήταν σωστή.

Γιατί όλα αυτά δεν τα έβλεπα μόνο εγώ. Τα ζούσαμε όλοι μαζί.

Ακόμα και σήμερα ο Δήμαρχος με περισσή χαρά ανακοινώνει 4 μέρες πριν τις εκλογές νέο Δημαρχείο. Αλλά και πάλι δεν λέει όλη την αλήθεια. Ξεχνά να μας πει ότι λόγω των παραλήψεων και των καθυστερήσεών του το ποσό της χρηματοδότησης υπολείπεται τρία εκατομμύρια από το κόστος κατασκευής του έργου και τα έξοδα μετακίνησης των υπηρεσιών. Δεν λέει την αλήθεια ότι αυτό το χρέος θα το φορτωθούμε όλοι εμείς για να έχει αυτός παράθυρο με θέα.

Ζητωκραυγάζει για την άδεια υδροηλεκτρικών από την ΡΑΕ  και δεν λέει ότι αυτό είναι το πρώτο και μάλιστα το πιο εύκολο στάδιο. Και ότι μέχρι την τελική εγκατάσταση υπολείπονται πολλές και δύσκολες άδειες και έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας μέχρι το κόψιμο της κορδέλας.

 

Εμείς στο ΕΝΑ ΜΑΖΙ είμαστε όλα αυτά που λείπουν από την σημερινή διοίκηση. Γιατί μην γελιέστε. Εμείς δεν ήρθαμε στο προσκήνιο για να αναζητήσουμε θέσεις και καρέκλες. Αφήνουμε μεγαλύτερες καρέκλες με σκοπό την προσφορά.

Αν και θα εξετάσουμε όλα τα ζητήματα που ανέφερα, πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξεύρεση θέσεων εργασίας. Αν δείτε το πρόγραμμα μας θα δείτε ότι εκεί στοχεύουμε και αν συμπληρωματικά πετύχουμε στις δράσεις που σχεδιάζουμε, το τραίνο θα ξαναμπεί στις ράγες. Τα πρότυπα μας είναι πολλά στην διοίκηση του Δήμου. Είναι όλοι αυτοί που υπηρέτησαν την θέση του Δημάρχου και πρόσφεραν την ζωή τους για αυτό. Είναι ο Τζων Περδικάρης που δούλευε σκληρά και μόνο για το καλό της Νάουσας. Είναι ο Φιλώτας ο Κόκκινος που ακόμα και σήμερα φαντάζει εξωπραγματικός ο τρόπος που έβλεπε τα πράγματα και η φαντασία που είχε στις τρεις περιόδους που ήταν δήμαρχος. Είναι ο Χωνός που ήταν τόσο λαϊκός και κοντά σε όλους τους Ναουσαίους και τόσο αγαπήθηκε. Αλλά και οι νεότεροι όπως ο Βλάχος με την πυγμή του που τον θυμάμαι παιδί να μοιάζει τεράστιος στα μάτια μου. Ο Λιόλιος, ο Γιανικουρής και ο Πολάκης με την έμφυτη ευγένεια και το ήθος τους. Είναι όλοι αυτοί που εμπιστευτήκαμε και  από την θέση του δημάρχου και των συμβούλων μας κάνουν περήφανους. Είναι όλα αυτά τα σύμβολα του δήμου μας.

Ξέρετε τι κοινό είχαν όλοι οι δήμαρχοι; Προσφέραν τα πάντα για τον τόπο μας. Μόνο για τους Ναουσαίους. Όχι για την δική τους βόλεψη. Μόνο για τον Δήμο. Αυτό είναι που λείπει από την σημερινή διοίκηση. Γιατί μην γελιέστε φίλες και φίλοι. Η σημερινή διοίκηση ενδιαφέρεται μόνο για την καρέκλα της. Τίποτα άλλο δεν έχει γι΄αυτούς σημασία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αν μπείτε στην σελίδα του δήμου μας σήμερα καμία αναφορά δεν γίνεται προς την πολιτική ιστορία του τόπου. Μόνο το όνομα του σημερινού δημάρχου υπάρχει παντού. Ούτε μια μικρή αναφορά. Και ο μη σεβασμός προς την ιστορία δείχνει και τον πραγματικό χαρακτήρα της σημερινής διοίκησης.

 

Συνδημότες και συνδημότισσες σήμερα υπογράφουμε μαζί σας ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης, σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω πως ναι μπορούμε να διοικήσουμε τον Δήμο. Και πως ναι θα το κάνουμε με σεβασμό στην ιστορία της πόλης.

Γιατί ζητάμε την ψήφο σας και σας λέμε ότι θα την τιμήσουμε την επόμενη περίοδο. Πρώτα από όλα γιατί πολύ απλά ήρθε η ώρα να ακούγεται και η δική σας φωνή. Να συμμετέχουμε όλοι μαζί στον σχεδιασμό του Δήμου. Γιατί σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους, έχουμε την γνώση και την εμπειρία να διαχειριστούμε καλύτερα όλα τα ζητήματα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Σας ακούμε και θα σας ακούμε όλες και όλους από την Νάουσα και τις κοινότητες και αυτό είναι δέσμευση

Ναι σας χρειάζομαι και σας χρειαζόμαστε όλους και  όλες γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΜΑΖΙ θα ξαναγράψουμε ιστορία.

Γιατί είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον εαυτό μας με σύγχρονο βλέμμα.

Και ποιος είναι ο τρόπος να το πετύχουμε αυτό;

Πέρα από τις αρχές μας που μας κάνουν διαφορετικούς είναι το ρεαλιστικό μας πρόγραμμα. Είναι οι έξι τομείς του αναπτυξιακού σχεδιασμού μας.

Πρώτα από όλα η κοινωνική μας πολιτική που είναι τόσο απαραίτητη τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Με επίκεντρο τον άνθρωπο. Με την ουσιαστική στήριξη όλων των κοινωνικών δομών, του νοσοκομείου μας, την δημιουργία καινούριων όπως το κοινωνικό ιατρείο, την εκπαίδευση της νέας γενιάς αλλά και των νέων ανθρώπων στις νέες τεχνολογίες και τα απαραίτητα εργαλεία για να βρουν εργασία, την καινοτομία και την δημιουργικότητα με την οργάνωση ενός ουσιαστικού πολυχώρου ανάδειξης αυτών των εργαλείων.

Το περιβάλλον, τα έξυπνα κτίρια, την διαχείριση των πόρων (ενέργεια, απορρίμματα και απόβλητα, υδάτινο στοιχείο), την αξιοποίηση της περιουσίας (δημιουργία ενός σοβαρού περιουσιολογίου, ο Άγιος Νικόλαος, το πάρκο, τα 3-5 Πηγάδια, οι Ιαματικές πηγές στον Κοπανό, η Αράπιτσα που θα καθαριστεί και θα αναδειχθεί), ο βιώσιμος σχεδιασμός (πάρκα τσέπης και πλατείες, παιδικές χαρές και ένα δίκτυο πεζοδρομήσεων), η διαμόρφωση και η ανάπλαση όλου του κέντρου με ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση για όλους.

Η ποιότητα ζωής, ο πολιτισμός (άτυπη ίδρυση ενός πολιτιστικού φορέα ως μια δεξαμενή σκέψης που θα ενώσει όλους τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου μας), ο αθλητισμός (η συντήρηση των αθλητικών υποδομών οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις είναι σε άθλια κατάσταση), η πολιτική προστασία (η προστασία και του βουνού), η υγεία (το νοσοκομείο και οι ανάγκες όλων μας) και τα θέματα της ανθεκτικότητας (η διαχείριση φυσικών κινδύνων).

Η Ευφυής διοίκηση του Δήμου, οι ψηφιακές υπηρεσίες, οι υποδομές διοίκησης και η ανοικτή διακυβέρνηση είναι οι πρώτοι τρεις  στόχοι. Όλα τα δεδομένα της διοίκησης του Δήμου στο φως.

Η στήριξη της οικονομίας, η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, η παραγωγή, οι τοπικές και υπερτοπικές διασυνδέσεις. Ο Δήμος οφείλει να ενισχύει και να αγκαλιάζει κάθε προσπάθεια επιχειρηματικότητας της περιοχής μας μέσα από συγκεκριμένους στόχους.

Οι υποδομές, οι βασικοί οδικοί άξονες, το νέο πάρκινγκ που σήμερα σας δηλώνω ότι θα υλοποιήσουμε, τα συστήματα μεταφορών και επικοινωνίας, η δημοτική αστυνομία που θα ξαναλειτουργήσουμε, η πολύ-τροπική πρόσβαση, οι τεχνολογικές υποδομές (έξυπνη κάρτα του δημότη, εφαρμογές πραγματικού χρόνου για όλες τις μεταφορές).

Αλλά πέρα από τους βασικούς μας άξονες και τα βασικά ζητήματα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Το πρόγραμμα που σχεδιάσαμε ειδικά για τις κοινότητες μας. Με βασικά εργαλεία την διαχείριση του νερού, τους δρόμους και τον πολιτισμό. Σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα που θα μας ενώνει όλους την Νάουσα και τις κοινότητες.

Τα ιδιαίτερα ζητήματα του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα. Δύο βασικούς αναπτυξιακούς άξονες του προγράμματος μας που θα κάνουμε τα πάντα για να τους αναπτύξουμε και να τους υποστηρίξουμε.

Και επίσης το θέμα με τα αδέσποτα που δεν μπόρεσε να λύσει η σημερινή διοίκηση.

Σας μοιράσαμε το πρόγραμμά μας και αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλες τις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει σε όλα τα ζητήματα.

Σε δύο ημέρες έχουμε εκλογές. Σας ζητώ να σκεφτείτε τα ακόλουθα πριν πάτε στην κάλπη. Ο σημερινός δήμαρχος σας λέει ότι όλα πάνε καλά. Αν όντως θεωρείτε ότι όλα τα προβλήματα είναι λυμένα τότε δεν έχετε λόγο να μας στηρίξετε. Αλλά αν βλέπετε όπως και εμείς αστοχίες. Τότε σας ζητώ να μας στηρίξετε με όλη σας την δύναμη. Γιατί είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που μπορεί να αλλάξει πορεία. Οποιαδήποτε στήριξη σε άλλον συνδυασμό απλά δυναμώνει τον σημερινό δήμαρχο. Δώστε μας την δύναμη να είμαστε η φωνή σας και να αναλάβουμε για σας το τιμόνι του Δήμου και πιστέψτε μας εμείς δεν θα κρυβόμαστε στο δημαρχείο κάνοντας δήθεν ότι δουλεύουμε. Δεν θα βαφτίσουμε την απουσία εργασία. Αλλά θα εργαστούμε πραγματικά μόνο για το καλό του δήμου μας.

Επίσης σας ζητώ να σκεφτείτε σοβαρά ποιος είναι ο ικανός δήμαρχος για να μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα. Ποιος είναι αυτός που με τον λόγο, την συμπεριφορά, τις γνώσεις του μπορεί να σας εκπροσωπήσει. Και αν κάποιοι ψηφίζουν λόγω των γνωστών ή των προσωπικών τους συμφερόντων σας καλώ να τολμήστε να σκεφτείτε διαφορετικά.

Σήμερα η Νάουσα, ο Δήμος Νάουσας μίλησε, ζητά να βγει από την μιζέρια, να χαμογελάσει ξανά, να νιώσει αισιοδοξία για το μέλλον, να χτίσει ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της γιατί φτάνει η εμπάθεια και η οπισθοδρόμηση, φτάνει η ολιγωρία  και η προχειρότητα. Εμείς δεν ψάχνουμε την Νάουσα στην κορυφή της Ευρώπης αλλά αναζητούμε την Νάουσα στα βάθη της καρδιάς μας.

Αυτή την Νάουσα θα χτίσουμε ξανά.

Ραντεβού σε 2 ημέρες στην κάλπη.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

 

Νικόλας Καρανικόλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Νάουσας