Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

 
 
Κυριακή, 19 Μαΐου 2019 10:26

Το πρόγραμμα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό παρουσίασε η «Δύναμη Δημιουργίας» (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρόγραμμα για την Τέχνη  και τον Πολιτισμό παρουσίασε ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας» και η υποψήφια δήμαρχος  Ίλια Ιωσηφίδου, το βράδυ της Παρασκευής στον όροφο του καφέ- Νέον.

Την κ. Ιωσηφίδου προλόγισε ο Κώστας Καλδάρας ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα.

 

Η ομιλία της Ίλιας Ιωσηφίδου

 

"Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες,

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ σε μια βραδιά αλλιώτικη.

Μια βραδιά που θα χαλαρώσει τον εκλογικό αγώνα, θα μας φέρει πιο κοντά, θα τονίσει τη διαφορετικότητα της δικής μας παράταξης,

την ομαδικότητα που μας διακρίνει,

το ανθρώπινο πρόσωπο που θέλουμε να δώσουμε στην εξουσία.

Γιατί το δυνατό μας σημείο είναι η τέχνη και ο πολιτισμός.

Και παρ’ όλο που είναι πάνω από όλα χόμπι και ευχαρίστηση,

Με μια σωστή οργάνωση μπορούν να κάνουν γνωστή την πόλη μας και όλο το Δήμο στο Πανελλήνιο, να τη ζωντανέψουν και μάλιστα με ένα διακεκριμένο τρόπο και να φέρουν και οικονομικό αποτέλεσμα.

Οι καλές εποχές που πέρασε η Νάουσα άφησαν μια σημαντική παρακαταθήκη.

Την αγάπη για τη μουσική, πολλούς επαγγελματίες της μουσικής αλλά και πολλούς ερασιτέχνες με ιδιαίτερο ταλέντο και υψηλές επιδόσεις.

Η Νάουσα είναι αιμοδότης σε πολλές ορχήστρες στο πανελλήνιο.

Τις χορωδίες του Σωματείου Ωδείου, του Δημοτικού Ωδείου, του Αριστοτέλη, του Ωδείου της Μητρόπολης, του ΚΑΠΗ, τη μπάντα της Φιλαρμονικής, τη μαντολινάτα του Ωδείου, πάμπολλες ορχήστρες ερασιτεχνικές ή επαγγελματικές, όπως οι Stars (Λάκης Ακριτίδης)

Ακόμη πολλές θεατρικές ομάδες, όπως παλαιότερα η θεατρική ομάδα του Ζαφειράκη (Σταύρος Καμπάκης) , οι Έρας- Τέχνες (Κλειώ Μπούσκα) και η Αίρεσις, (Παναγής Καρυδάς) και άλλες, που άνθρωποι τους μετέχουν στο συνδυασμό μας.

Σχολές χορού με κλασικό χορό αλλά και μοντέρνους χορούς .

Ποιητικές ομάδες με πολλούς βραβευμένους ποιητές

Εφαρμοσμένες τέχνες: διαθέτουμε καλλιτέχνες με σημαντικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα να αρχίσω από αυτούς που χάσαμε, το Γιώργη Μπαδόλα και τον Τάκη Σκούπερ. Να συνεχίσω με το Νικόλα Μπλιάτκα, το Θάνο Ζιάκα, την Ελένη Ανδρονικίδου, Κώστα Καλδάρα, καλλιτέχνες που δημιουργούν στη Νάουσα.

Τα εικαστικά μας εργαστήρια , κεραμική, βιτρώ, ζωγραφική, decoupage, φωτογραφία, μικτές τεχνικές έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.

Πώς μπορούμε τώρα να αξιοποιήσουμε αυτή την πολιτιστική κληρονομιά προς όφελος του Δήμου.

Τι θα κάνουμε

ΕΝΙΣΧΥΣΗ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

• Ανακαίνιση Δημοτικού Θεάτρου με τοποθέτηση θέσης Ορχήστρας και περιστρεφόμενων σκηνικών, υψομετρική διαφορά για να υπάρχει ορατότητα

• Μητρώο καλλιτεχνών Δήμου Νάουσας (επαγγελματιών και ερασιτεχνών)

• Μητρώο Πολιτιστικών Συλλόγων

• Μητρώο Παραδοσιακών Συλλόγων ( μόνοι τους να ορίσουν τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα επιδοτούνται)

Υποχρέωση για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου

• Ημέρα της Μουσικής (Η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου)

Σε κάθε πλατεία, σε κάθε σταυροδρόμι, όλη η πόλη συμμετέχει σε ένα τεράστιο μουσικό πάρτι, όλες ο ορχήστρες, όλες οι μπάντες παίζουν

• Ενίσχυση των νεανικών φεστιβάλ ή δημιουργία καινούργιων

• Αγορά Προσφυγικού Σπιτιού ( και δημιουργία ποντιακού μουσείου)

• Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης

Αποκατάσταση και επανάχρηση ενός παραδοσιακού κτιρίου για τη, όπου θα περιλαμβάνονται έργα των σημαντικών ζωγράφων της πόλης μας και όλων των καλλιτεχνικών περιόδων τους.

• Αξιοποίηση των πολιτιστικών δυνατοτήτων των συλλόγων του Δήμου μας για το γιορτασμό της Τσικνοπέμπτης και γενικά του καρναβαλιού

Ενίσχυση φιλαρμονικής Νάουσας και επαναδημιουργία των φιλαρμονικών Ανθεμίων , Ειρηνούπολης σε συνεργασία με της Νάουσας

• Ανέβασμα όπερας και γενικά παραστάσεων με απαιτήσεις με βασικό κορμό τις ίδιες δυνάμεις

• Δημιουργία παιδικών σταθμών της μουσικής , παιδικών σταθμών της τέχνης

Πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να συνεχίσει αυτή η πολιτιστική λειτουργία δημιουργώντας κυψέλες πολιτισμού, οργανώνοντας τους παιδικούς σταθμούς σε παιδικούς σταθμούς τέχνης, παιδικούς σταθμούς μουσικής, ώστε τα παιδάκια από μικρή ηλικία να συνηθίζουν και να αγαπούν τη μουσική και την τέχνη, να μαθαίνουν τους σπουδαίους μουσικούς και ζωγράφους, τα σημαντικότερα έργα . Στη συνέχεια σε συνεργασία με τους συλλόγους, τους καλλιτέχνες και τα σχολεία να συνεχίζουν και να ενισχύουν τις γνώσεις τους κατά τη διάρκεια της φοίτησης τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά ταυτόχρονα και την ενασχόληση τους με εικαστικές τέχνες, θέατρο ή μουσικά όργανα ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ταλέντα τους.

Εικαστικά εργαστήρια

• Συνεργασία με το Δήμο για αποκριάτικο στολισμό, για χριστουγεννιάτικο στολισμό σε πλατείες στην πόλη και τα χωριά

• Δημιουργία πολιτιστικού προϊόντος για τουριστική χρήση

• Έκθεση εικαστικών εργαστηρίων σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη για να γίνουν γνωστές οι δυνατότητες τους

• Μόνιμο εκθετήριο στη Νάουσα με εντυπωσιακά έργα και άλλα φθηνότερα για να μπορούν να αγοραστούν, δημιουργία e-shop ώστε να μπορούν να γίνονται παραγγελίες για μικρότερα είδη όπως διαφημιστικά, μπομπονιέρες, κλπ.

• Σύνδεση με τις τουριστικές διαδρομές που έχουμε στα σκαριά, ώστε να τελειώνουν την ξενάγηση με μια βόλτα στην έκθεση πχ. του βιτρό ή άλλων δημιουργιών.

• Αξιοποίηση της μοναδικότητας του εθίμου μας στις καλλιτεχνικές δημιουργίες

• Προσανατολισμός των έργων σε προϊόντα χαρακτηριστικά του δήμου Νάουσας, που θέλουμε να προβάλουμε,  όπως το κρασί, το ροδάκινο, το κεράσι, το μήλο και τα λοιπά ναουσαίικα προϊόντα".

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"