Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

 
 
Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 11:30

Ανακατασκευή και αξιοποίηση του κτηρίου Ματθαίου και φιλοξενία των θησαυρών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον πολιτισμό της Νάουσας, είναι η ένταξη του κτηρίου Ματθαίου, στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ύψους 2,5 εκ. ευρώ.

Το πρόγραμμα προβλέπει  την ανακατασκευή και αξιοποίηση του πανέμορφου κτιρίου της Νάουσας, και όπως τόνισε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάνης κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, , εκεί θα στεγαστούν και οι θησαυροί της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης του Πόντου.

Η σχετική μελέτη προβλέπει εκτός από ανάδειξη του εξοπλισμού του υδρόμυλου, ανακατασκευές των χώρων του και αξιοποίησή τους για πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες,   ενώ την εξέλιξη αυτή η χαιρέτισε με δήλωση του στα κοινωνικά δίκτυα και ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, Φώτης Φανιάδης, χαρακτηρίζοντας την «θετική εξέλιξη».

 

Άγγελος Τόλκας: «Σημαντική εξέλιξη για την πολιστιστική κληρονομιά της πόλης»

Για το ίδιο θέμα  σε ανακοίνωση του ο υφυπουργός  μεταναστευτικής πολιτική Άγγελος Τόλκας αναφέρει τα εξής:

«Ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα καθώς, μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Άγγελου Τόλκα με την Υπουργό Πολιτισμού κα Ζορμπά, επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες και αποφασίσθηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο η παραχώρηση του εμβληματικού κτιρίου Ματθαίου από το Υπουργείο Πολιτισμού στον  Δήμο Νάουσας. Το κτίριο Ματθαίου είναι ιστορικής σημασίας κτίριο που είχε διπλή λειτουργία ως κατοικία αλλά και ως μύλος ενώ έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης.

Το συγκεκριμένο αίτημα είχε τεθεί ως προτεραιότητα από τον Δήμαρχο Νάουσας προς τον κο Τόλκα σε πρόσφατη συνεργασία τους.

Ο Υφυπουργός δήλωσε : «Με αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και συγκεκριμένους στόχους γνωρίζουμε πώς να στηρίξουμε τον τόπο μας και συμβάλλουμε στην επίλυση θεμάτων για το συνολικό καλό. Κοιτώντας το μέλλον, την πρόοδο και την επόμενη ημέρα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την άμεση ανταπόκριση. Μετά από αυτό ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του κτιρίου Ματθαίου από τον Δήμο καθώς η κυβέρνηση έχει διαθέσει ήδη και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία». 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"