Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 14:53

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα στοιχεία του πρώτουεξαμήνου του προγράμματος ανακύκλωσης ρούχων που ξεκίνησε ο Δήμος μας είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Το σύνολο των ρούχων που εναπόθεσαν οι δημότες στους ιδικούς κάδος ανακύκλωσης είναι 32,2 τόνοι στο πρώτο εξάμηνο του προγράμματος.

 

Το όφελος αυτής της δράσης ανακύκλωση είναι πολλαπλό με οικολογικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόσημο για το Δήμο και τους δημότες. Αφ’ ενός μειώνουμε τα αστικά μας απόβλητα άρα μειώνουμε την ρυπογόνο μας δράση και αφ’ ετέρου ειώνουμε και το κόστος διαχείρισης αυτών.

 

Το μεγάλο κοινωνικό όφελος ότι σε ετήσια βάση 600 κιλά ρούχων τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση επιστρέφουν στης κοινωνικές δομές του Δήμου με στόχο να διανεμηθούν στις οικονομικά ευπαθής ομάδες. Πρωταθλητής σε αυτήν την δράση είναι το Δημοτικό διαμέρισμα Νάουσας που έφτασε τα 1,21 κιλά ρούχων ανά κάτοικο σε έξι μήνες.

      

Αξίζει να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά ότι στους συγκεκριμένος κάδους μπορούμε να εναποθέσουμε όλα τα ρούχα, ακόμη και αυτά  που είναι εντελώς κατεστραμμένα.

 

 

Οι φωτογραφίες είναι από την πρώτη επιστροφή ρούχων στον Δήμο, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νάουσας, στο κτίριο Λόγγου Τουρπάλη.

 

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Νάουσας