Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 10:02

Με σύνθημα «Φεύγουμε Μπροστά» η πρώτη εκδήλωση του Κοινού Τόπου και του υποψήφιου δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με κεντρικό σύνθημα τη φράση  «Φεύγουμε Μπροστά» και στην κατάμεστη αίθουσα «ΕΡΙΑ» του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρήστος Λαναράς», πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολιτική εκδήλωση και ομιλία του νυν δημάρχου και υποψήφιου δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη και της παράταξης "Κοινός Τόπος".

Τον κ. Κουτσογιάννη προλόγισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας και διευθύνων σύμβουλος του «Κυρ Γιάννη», Στέλιος Μπουτάρης.

Ο  υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας, αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει στην πόλη της Νάουσας και στα χωριά του Δήμου κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο κ. Κουτσογιάννης μίλησε για  οικονομική εξυγίανση του Δήμου και για  τους πρώτους υγιείς ισολογισμούς εδώ και δεκαετίε, όπως υπογράμμισε..

Επίσης  για  βήματα που έγιναν για τον  εκσυγχρονισμό του Δήμου και για να γίνει η Νάουσα μία ουσιαστικά έξυπνη και πράσινη πόλη όπως είπε  αλλά και για  έργα πνοής στους τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και της ενέργειας, που δίνουν, όπως τόνισε, στη Νάουσα αέρα εξωστρέφειας, αισιοδοξίας και ανάπτυξης.

 «Με τις ιδέες και τα έργα μας, γεμάτοι δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, φτιάχνουμε έναν πραγματικά ωραίο τόπο», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους δημότες της Νάουσας να στηρίξουν τον Κοινό Τόπο και σε αυτές τις Δημοτικές Εκλογές για να «συνεχίζουμε να δίνουμε στο δήμο Νάουσας όλη μας τη δύναμη, όλη μας την αγάπη και την προσοχή. Φεύγουμε μπροστά!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Κουτσογιάννη

 

"Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπολίτες, συνδημότες και συγκάτοικοι στην πόληκαι στα χωριά μας,

Αυτό που μας δένει, πάνω από πολιτικές και προσωπικές προτιμήσεις, είναι η αγάπη μας γι αυτόν τον τόπο. Και τί υπέροχος τόπος είναι ο τόπος μας! Σε τι υπέροχη γωνιά της γης ζούμε! Σας το λέω σοβαρά, ξεχάστε για λίγο για ποιο λόγο είστε και είμαι εδώ, και σκεφτείτε αυτή την πόλη, αυτόν τον κάμπο, αυτό τα βουνό και δείτε τι ευλογημένοι που είμαστε.

 Όταν είμαστε βαθιά χωμένοι στην καθημερινότητά μας, όταν είμαστε συνηθισμένοι στη μετριότητα, δεν βλέπουμε τι έχουμε. Έχω πολλά να σας πω για το πως διαμορφώνουμε την καθημερινότητα και πως ξεφεύγουμε από την μετριότητα. Αλλά τώρα, θα ήθελα απλώς να δείτε σε τι υπέροχο τόπο ζούμε.

 Είχα την ευκαιρία και την τιμή να εκπροσωπήσω αυτόν το τόπο εκτός συνόρων. Έ, λοιπόν, σας λέω ότι απ' το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μέχρι την Κίνα, όλοι, μα όλοι, θαύμασαν τη φύση, την ιστορία, το κρασί και τα φρούτα μας, θαύμασαν τον δυναμισμό ενός μικρού αλλά γεμάτου αυτοπεποίθηση τόπου. Είδαν, αγαπητοί μου φίλοι, τί κάνουμε και τί σκεφτόμαστε να κάνουμε, και είπαν "να, ένας τόπος που αξίζει να ζεις!".

Και, ναι, έχουν δίκιο, η Νάουσα και η περιοχή της είναι ένας τόπος που αξίζει να ζεις!

 Και, ναι, σας λέω από σήμερα και θα με ακούτε να το λέω μέχρι τις εκλογές του Μαΐου, η Νάουσα θα γίνεται όλο και καλύτερος τόπος για να ζούμε! Όλο και καλύτερος!

 Για σταθείτε όμως! Τί είδαν οι ξένοι, τί βλέπω εγώ που δεν βλέπουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας; Και το λέω, γιατί ξέρω πως ακόμα και κάποιοι από σας, εδώ, αυτή τη στιγμή που μιλάω, σκέφτονται "εντάξει, ρε, δήμαρχε, που τι βλέπεις την ομορφιά; που είναι ο δυναμισμός; εδώ, χάσαμε τη Νάουσα της κλωστοϋφαντουργίας, χάσαμε τα φρούτα μας, χάσαμε δουλειές, χάσαμε πλούτο, χάσαμε και τα αυγά και τα πασχάλια με την κρίση και τα μνημόνια, ... που τον βλέπεις αυτόν τον ωραίο τόπο;;"

 

Εδώ είναι, φίλοι και φίλες, όλο το θέμα. Σ' αυτές τις απλές φράσεις. Αυτή είναι η συζήτηση των εκλογών.. "Που τον βλέπεις αυτόν τον ωραίο τόπο" Απαντάω. Δεν περιμένω να τον δω. Τον φτιάχνω! Τον φτιάχνουμε! Αυτόν τον τόπο, αυτόν τον πραγματικά ωραίο τόπο, τον φτιάχνουμε!

 Με τις ιδέες μας, με τα έργα μας! Τον φτιάχνουμε, βήμα-βήμα, κάθε μέρα, με κάθε μας παρέμβαση, μικρή και μεγάλη. Συνέχεια! Χωρίς φιγούρες και μεγάλα λόγια. Κάθε μέρα, φτιάχνουμε τη Νάουσα που μας αξίζει!

 Αυτή είναι η διαφορά μας, αυτή είναι και θα είναι η προσφορά μας στον κοινό μας τόπο. Δουλεύουμε, φτιάχνουμε το παρόν και το μέλλον μας και το κάνουμε καλύτερο, γιατί δεν καθίσαμε να μυξοκλαίμε για το τί ήμασταν και τί είχαμε και τί χάσαμε, και πόσο καλύτερα θα είμασταν αν, αν, αν...!

 Θα σας πάω πέντε χρόνια πίσω. Μια μικρή παρέα φίλων είπαμε να κάνουμε την προσπάθεια, για μας, για τα παιδιά μας, για τους φίλους και τους γείτονές μας, για το δήμο της Νάουσας. Δεν μας περίσσευαν και δεν μας περισσεύουν χρήματα.  Είχαμε μόνο πείσμα και πίστη. Όραμα και σχέδιο.Είμασταν και είμαστε άσχετοι με τα πολιτικά και τα κομματικά. Άσχετοι εμείς, σταθήκαμε απέναντι σε ένα δήμαρχο με πολλά χρόνια και βαρύ μηχανισμό πίσω του. Και νικήσαμε γιατί δώσαμε μια υπόσχεση: να πάψουμε να μιζεριάζουμε και να κοιτάξουμε τί μπορούμε να κάνουμε για να ξαναμπεί μπροστά η δημιουργικότητα αυτής της πόλης, αυτής της περιοχής. Νικήσαμε γιατί δώσαμε μια ελπίδα στους συμπολίτες μας. Ποια ήταν αυτή η ελπίδα; Να φύγουμε μπροστά! Να δημιουργήσουμε νέα πράγματα, και για το σήμερα και για το αύριο.

 Και το κάναμε. Και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Κάθε μέρα. Σε κάθε γωνιά του δήμου. Πέντε χρόνια τώρα, χίλιες οκτακόσιες μέρες, και δεν μας φτάνουν! Να σας πως γιατί. Όταν κάθισα στο γραφείο του δημάρχου κοίταξα να βρω κάποια μελέτη, κάποιο σχέδιο, ένα προγραμματισμένο έργοπου θα μπορούσε να ξεκινήσει την επόμενη μέρα. Δεν βρήκα τίποτε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, στην αρχή. Στη θέση των έργων βρήκα χρέη και μερικά πιο ύποπτα πράγματα του παρελθόντος. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα, ούτε τότε ήταν. Πάμε να δούμε τί θα κάνουμε, είπαμε τότε όλοι μας. Και στρωθήκαμε στη δουλειά.

 Τί κάνεις όταν μπαίνεις σ' ένα σπίτι με σκοπό να μείνεις; Νοικοκυρεύεις, κυρίες και κύριοι. Το είχαμε κορωνίδα των δεσμεύσεών μας τότε, το κάναμε με πρόγραμμα και επίμονη προσπάθεια. Βελτιώσαμε δραστικά την οικονομική θέση του Δήμου, αυξήσαμε τα έσοδα, συγκρατήσαμε τις δαπάνες και τελειώσαμε τις "μαύρες τρύπες" και τις εξωταμιακές διαχειρίσεις. Με δύο λέξεις, Οικονομική εξυγίανση του Δήμου.

Μπήκε μια σειρά και στις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, έγιναν έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές και οι εκθέσεις τους στάλθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς. Δημιουργήθηκε Γραφείο Δημοτικής Περιουσίας στον Δήμο, για να διαφυλάξουμε και να εκμεταλλευτούμε την περιουσία των δημοτών, που μέχρι τότε δεν ξέραμε καν ποια είναι.

 Για πρώτη φορά τη μερίδα του λέοντος των μελετών για τα έργα του Δήμου την έχει η Τεχνική μας Υπηρεσία, και  όχι εξωτερικοί συνεργάτες, με αποτέλεσμα να αξιοποιείται σωστά το ανθρώπινο δυναμικό και να εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι.

 

Θα σας δώσω μια εικόνα του νοικοκυρέματος με δυο-τρία παραδείγματα. Το κολυμβητήριο Νάουσας πλέον λειτουργεί ορθολογικά και με διαφάνεια, σε αντίθεση με όσα απείρου κάλλους γίνονταν πριν, που έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Το κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου άνοιξε ξανά και λειτουργεί χωρίς τους επ’ αμοιβή «εθελοντές» της προηγούμενης διοίκησης. Καταγράφονται τα έσοδα των αιθουσών εκδηλώσεων, τα οποία και καταλήγουν στα ταμεία του Δήμου. Τέλος τα μπακαλοτέφτερα! Παντού! Ακόμα και στο νεκροταφείο, όπου τα έσοδα από το παγκάρι επί των προηγούμενων διοικήσεων ακόμη αναζητούνται!

 Το αποτέλεσμα της πολιτικής μας φαίνεται στα νούμερα. Κλείνουμε ήδη δύο χρονιές με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα. Ο Δήμος μας έχει σήμερα έναν απολύτως υγιή ισολογισμό. Ο δείκτης ρευστότητας του Δήμου έχει ανέλθει στο 3,2 με αποτέλεσμα να είμαστε έναν από τους πιο φερέγγυους οικονομικά δήμους στη χώρα!

 Πέντε χρόνια πριν, δεσμευτήκαμε πως για όσο διάστημα εργαζόμαστε για την ανάπτυξη θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους συνδημότες μας. Τι κάναμε; Δημιουργήσαμε και εμπλουτίζουμε συνεχώς ένα ευρύ Δίκτυο Κοινωνικών Δομών, που συμπεριλαμβάνει Συμβουλευτικό κέντρο Ψυχολογικής υποστήριξης, Κοινωνικό φροντιστήριο, Κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο, Κέντρα κοινότητας, με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών.

Για πρώτη φορά μεταφέρθηκε στη Νάουσα η Υπηρεσία Πρόνοιας, γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα σε ευπαθείς ομάδες. Δεν είναι λίγοι, είναι σχεδόν 1.000 άτομα σε όλο τον Δήμο, που μετακινούνταν στη Βέροια και το Μακροχώρι εδώ και δεκαετίες.

Αδειοδοτήθηκαν πλήρως οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου και εντάχθηκαν στις δομές του Δήμου το σύνολο των αιτούντων χωρίς διακρίσεις και εξυπηρετήσεις. Μεριμνούμε και για τα μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους με τη διοργάνωση δωρεάν δράσεων εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής απασχόλησης τους. Συνάμα, υλοποιούμε δωρεάν προγράμματα προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων (μαγειρική, ραπτική, κατασκευή κοσμημάτων, κοκ) για τους δημότες μας. Ενισχύσαμε τη λειτουργία των ΚΑΠΗ μας προσθέτοντας πλήθος δράσεων για τα μεγαλύτερα παιδιά μας!

 Νέοι σημαίνει σχολεία και άθληση. Δαπανήσαμε περισσότερα από 1,3 εκατ. ευρώ στα σχολεία μας για νέα κουφώματα, λέβητες, ανακατασκευές και ενεργειακές αναβαθμίσεις στην πόλη της Νάουσας και στις κοινότητες μας, ενώ με νέα έργα ύψους 1.5 εκατ. ευρώ ανακατασκευάζουμε τα γυμνάσια σε Αγγελοχώρι και Κοπανό, δημιουργώντας τα πιο σύγχρονα, λειτουργικά και φιλικά προς το περιβάλλον σχολεία στον Νομό. Δημιουργούμε νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο, οι οποίες μαζί και τη Χελωνίτσα, την πρώτη παιδική χαρά και για ΑΜΕΑ, αποτελούν έργα συνολικού ύψους 1 ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Δώσαμε βαρύτητα στον αθλητισμό. Προχωρήσαμε σε ενέργειες ανακατασκευής των κολυμβητηρίων μας, σύντομα εκκινεί η ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νάουσας, και θα ακολουθήσει η ανακατασκευή του Ανοικτού Σταδίου της Νάουσας με τη δημιουργία σύγχρονου βοηθητικού γηπέδου. Τρέχουμε επίσης αθλητικά έργα σε Χαρίεσσα, Αγγελοχώρι, Γιαννακοχώρι και Ροδοχώρι. Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων υπερβαίνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

 

Ταυτόχρονα, χτυπάμε πόρτες, τρέχουμε, παλεύουμε, βάζουμε πλάτη με όλες μας τις δυνάμεις για το Νοσοκομείο της Νάουσας. Χωρίς φωνές και κραυγές, με σωστή στόχευση και επιμονή και σε συνεργασία με το Υπουργείο και τους ανθρώπους του Νοσοκομείου, πετυχαίνουμε! Ήδη επαναλειτουργεί η μαιευτική κλινική! Ενώ σύμφωνα με χθεσινή δέσμευση του Υπουργείου μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την τοποθέτηση αξονικού τομογράφου.

Το κύριο πρόβλημα της Νάουσας ήταν τα σκουπίδια, η τριτοκοσμική εικόνα ντροπής με τις σακούλες σκουπιδιών παντού. Αυτή η εικόνα είναι παρελθόν. Η Νάουσα έχει πια κάδους απορριμμάτων σε όλο το Δήμο. 1200 κάδοι τοποθετήθηκαν στην πόλη και τις κοινότητες, ενώ λειτουργούν ήδη οι υπόγειοι κάδοι στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ταυτόχρονα, η Νάουσα από πανέμορφος Δήμος μέσα στο πράσινο γίνεται πράσινη πόλη με την ανακύκλωση τηγανελαίων, γυαλιού, σχολικού χαρτιού, ρούχων, συσκευασιών φυτοφαρμάκων και την τοποθέτηση 350 νέων κάδων ανακύκλωσης.

 Με τους ίδιους πόρους του δήμου, χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, από το πρόγραμμα Φιλόδημος, καθώς και από άλλους φορείς και χρηματοδοτικά εργαλεία σχεδιάστηκαν, υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν έργα και δράσεις ύψους άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ!!! Κι όλα αυτά δεν έγιναν σε 10 ή 12 χρόνια, αλλά μόλις σε 5 – και μάλιστα στα 5 πιο δύσκολα χρόνια που βίωσε ποτέ η τοπική αυτοδιοίκηση και η χώρα - και το αποτέλεσμα φαίνεται στην καθημερινότητα όλων μας.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – που πήρε τα εύσημα ακόμη και από φορείς άλλων πόλεων (!) - του Δήμου μας συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους με την οποία θα αλλάξει το εμπορικό κέντρο της πόλης με την πεζοδρόμηση της πλατείας και τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου χώρου τουριστικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης. Την ανακατασκευή του Δημοτικού μας Πάρκου ως ενός πνεύμονα πρασίνου και δημόσιας συνάθροισης σε άμεση επαφή και λειτουργικότητα με τον αστικό ιστό. Την ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής και την ανάδειξη σημαντικών μνημείων και κτιρίων της πόλης μέσω αρχιτεκτονικού φωτισμού. Κυρίως όμως τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης με δράσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Για πρώτη φορά υπάρχει και λειτουργεί στην πόλη κανονισμός κοινόχρηστων χώρων, προς όφελος των πεζών, και λειτουργεί αυστηρά. Τα πεζοδρόμια είναι πια ελεύθερα και προσπελάσιμα και έχουν πλακοστρωθεί σημεία που έπρεπε να πλακοστρωθούν εδώ και δεκαετίες.

 Οι δρόμοι ασφαλτοστρώνονται. Ολοκληρώθηκε η α’ φάση ασφαλτοστρώσεων στην πόλη ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ και έπεται η α’ φάση ασφαλτοστρώσεων στα χωριά μας ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ – παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις από συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αγροτών μας υλοποιούμε πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε Χαρίεσσα, Πολλά Νερά, Λευκάδια, Αγγελοχώρι, Πολυπλάτανο και Κοπανό. Χιλιάδες χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων συντηρούνται ενώ έχουν διατεθεί πάνω από 400.000 ευρώ για να μπορούν οι αγρότες μας σε Μαρίνα, Πολυπλάτανο, Αγγελοχώρι, Ζερβοχώρι να ποτίζουν τις καλλιέργειες τους.  

Τοποθετούνται νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED ως πιλοτικά έργα ενόψει του συνολικού έργου αντικατάστασης των Φωτισμών Οδών και Πλατειών. Οι πλατείες μας και τα πάρκα μας αλλάζουν με προεξάρχουσα την ανακατασκευή της Οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νάουσα, καθώς και τη νέα πλατεία του Κοπανού, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, όπως και όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης.

 Αρχίζει να κατασκευάζεται το δίκτυο εξωτερικών αγωγών αποχέτευσης για τις κοινότητες Κοπανού, Επισκοπής, Χαρίεσσας, Πολυπλατάνου, Αγγελοχωρίου, κόστους 6.5 εκατ. Ευρώ, ενώ σύντομα θα προκύψει και ο ανάδοχος για την κατασκευή της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, έτσι ώστε στα επόμενα χρόνια να αναβαθμιστεί καθοριστικά η ποιότητα ζωής των δημοτών μας στις κοινότητες μας.  Επιπρόσθετα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποχετευτικά έργα καθώς και έργα υδροδότησης για Ροδοχώρι, Μαρινα, Κοπανό, Χαρίεσσα, Στενήμαχο, Μονόσπιτα, Επισκοπή Άνω Ζερβοχώρι και Πολυπλάτανο, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ. 

Υλοποιείται σχεδιασμός μέχρι και στο θέμα των αδέσποτων, με κτηνίατρο, στειρώσεις και καταγραφή, όταν στο παρελθόν γινόμασταν συνεχώς μάρτυρες μαζικών δολοφονιών των ζώων.

 Είμαι τόσο γεμάτος από αυτά που καταφέρνουμε, τόσο χαρούμενος με την εξέλιξη αυτού του ωραίου τόπου. Φεύγουμε μπροστά. Θα καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας σε  μία πραγματικά έξυπνη πόλη, με νέο φωτισμό, σύστημα στάθμευσης, φωτοβολταϊκά στις στέγες, κάρτα δημότη, σύστημα on-line πληροφόρησης. Τον πρώτο δήμο με δικό του δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα.

Η Νάουσα αποκτά Brand name και συνολική πολιτική τουριστικής ανάπτυξης και προβολής για την καθιέρωσή της ως πρόταση ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού. Μπαίνει στον αρχαιολογικό χάρτη της Ημαθίας, με προοπτικές υποδομών και ανάδειξης πολιτισμικού πλούτου που θα αλλάξουν την τοπική ιστορία, αρχής γενομένης από την εγκατάσταση του Κέντρου Συντήρησης και Έκθεσης Ψηφιδωτών. Χρησιμοποιούμε κάθε δυνατό πόρο, σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει παγκόσμια καμπάνια crowdfunding για νέες ανασκαφές στη Σχολή Αριστοτέλη και στο Τσιφλίκι των Λευκαδίων. Ανεβάζουμε την αξία της περιοχής για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε σωστά την αξιοποίηση της περιουσίας μας.

Έτσι θα βρούμε τον κατάλληλο στρατηγικό επενδυτή στο ξενοδοχείο Βέρμιο στον Άγιο Νικόλαο,  τα 3-5 Πηγάδια και την πηγή του Αγίου Νικολάου στην κοινότητα Κοπανού, - όπου πολύ σύντομα θα έχουμε πάρει στα χέρια μας την αναγνώριση της πηγής ως ιαματικού πόρου από το Υπουργείο Τουρισμού. Για όλα αυτά τα περιουσιακά μας στοιχεία θα προχωρήσουμε σε διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες για την εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών που θα προχωρήσουν σε επενδύσεις, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξη.

Κοιτάμε με σταθερό βλέμμα και αυτοπεποίθηση το μέλλον και μέλλον σημαίνει επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, νέες τεχνολογίες και εξωστρέφεια.

 Δημιουργούμε ισχυρές συμμαχίες. Με τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του αγωγού TAP, παρουσιάζουμε το έργο μας διεθνώς και γινόμαστε αντικείμενο αναφοράς και μοντέλο για τις μικρές και μεσαίες πόλεις του κόσμου.

Κινούμαστε δυναμικά στην εύρεση χρηματοδοτήσεων από κάθε πιθανή πηγή. Έχουμε πετύχει εντάξεις έργων και δράσεων ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ στασυγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ της νέας περιόδου. Έχουμε υποβάλλει αιτήσεις σε κάθε πρόσκληση που ανακοινώνεται και αυτή την περίοδο είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων της πρόσκλησης για τη δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου – openmall – ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτόχρονα, έχουμε λάβει χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο, ενώ έχουμε καταθέσει και ενταχθήκαμε σε πρόγραμμα INTERREGμαζί με εταίρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Μπαίνουμε γερά στο παιχνίδι των νέων τεχνολογιών με συμμετοχή σε δίκτυο έξυπνων πόλεων του μέλλοντος και 100% σύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών σε συνεργασία με τον ΟΤΕ.

 Έχουμε σχεδιασμό αξιοποίησης των νερών μας μέσω καινοτόμων υδροηλεκτρικών έργων επί του δικτύου ύδρευσης και παραγωγής πλούτου και πόρων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εγκρίθηκαν ήδη οι άδειες από τη ΡΑΕ, ολοκληρώνεται άμεσα η μελέτη εφαρμογής. Υπενθυμίζεται πως επί προηγούμενης διοικήσεως του Δήμου σχεδόν όλα τα σημεία επί του ποταμού αφέθησαν στους ιδιώτες.

Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες του Δήμου μας εκσυγχρονίζονται ηλεκτρονικά, με συμμετοχές σε πιλοτικά προγράμματα των Υπουργείων για το αύριο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θέλω να ακούσω, νομίζω όλοι μας θέλουμε να ακούσουμε και τους άλλους υποψηφίους δημάρχους και συνδυασμούς. Τί έχουν στο νού τους. Τι θέλουν να πετύχουν, τι θέλουν να προσφέρουν στον δήμο μας. Νομίζω ότι όλες οι ουσιαστικές προτάσεις είναι χρήσιμες. Από τις αερολογίες και τη λάσπη να φοβάστε. Γιατί καμιά φορά αυτά είναι τα συστατικά του πολιτικού λόγου, δεξιού και αριστερού, όταν δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό να πει ο επίδοξος ηγέτης. Είμαι σίγουρος ότι σ' αυτή την πόλη, σ' αυτό τον όμορφο τόπο, δεν έχει πια νόημα να μιλάμε με λόγια του αέρα.

 Αλλά ας μη προτρέχω. Έχουμε εκατό μέρες μπροστά μας. Εδώ είμαστε και θα δούμε. Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος. Πρώτα απ' όλα γιατί βλέπω εσάς εδώ, σ' αυτή την τόσο ζεστή συγκέντρωση. Σήμερα ένιωσα πόσο μου έλειψε η επικοινωνία μας όλο αυτόν τον καιρό. Δεν μετανιώνω, γιατί και εγώ και οι συνεργάτες μου στο δήμο, είχαμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Το γεγονός όμως παραμένει, φίλοι μου, ότι τώρα αισθάνομαι υπέροχα! Μου δίνετε τρομερή σιγουριά, με γεμίζετε με αισιοδοξία!

 Έχω όμως κι άλλο λόγο να αισθάνομαι έτσι.

Κοιτάζω γύρω μου. Βλέπω αυτόν τον αγαπημένο τόπο να στέκεται πάλι στα πόδια του, βλέπω την αισιοδοξία να ξαναγυρίζει στους συμπολίτες μας. Έτσι φτιάχνουμε το παρόν και το μέλλον μας, αγαπητές φίλες και φίλοι.

 Έτσι φτιάχνουμε τη Νάουσα και τα χωριά μας. Όμορφα και με αισιοδοξία.

Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Εσείς θα το μεταδώσετε. Με χαμόγελο. Με αυτοπεποίθηση. Πείτε σε όλους ότι εδώ έγινε μια κοσμογονία αλλά μην μείνετε στην απαρίθμηση των έργων. Πείτε τους κυρίως ότι αλλάζουμε το ήθος της πολιτικής στην αυτοδιοίκηση. Και ότι συνεχίζουμε να δίνουμε στο δήμο Νάουσας όλη μας τη δύναμη, όλη μας την αγάπη και την προσοχή. Ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση, σε κάθε ιδέα. Και φέρτε τους κοντά μας, να φτιάξουμε τον τόπο που μας αξίζει.

Θέλουμε τη δύναμή τους, τη συμμετοχή τους. Θέλουμε μια μεγάλη πλειοψηφία, την ευρύτερη συναίνεση, θέλουμε να εξαφανίσουμε την μικροπολιτική μιζέρια. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τις παραδοσιακές πολιτικές γραμμές. Γιατί έχουμε μια εντελώς διαφορετική ατζέντα. Μόνο ο δήμος!

Εγώ σας δίνω μια μόνο υπόσχεση. Θα είμαι, θα είμαστε όλοι, απόλυτα αφοσιωμένοι στον κοινό μας σκοπό, στον κοινό μας τόπο. Οι συνεργάτες μου, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, οι τοπικοί μας σύμβουλοι, οι δημοτικοί μας υπάλληλοι σε κάθε πόστο, θα είμαστε παράδειγμα για κάθε δημότη. Θα νικάμε τα εμπόδια. Θα νικάμε τις αντιξοότητες. Θα νικάμε την ηττοπάθεια και την αδράνεια. 

Και θα νικήσουμε και σ' αυτές τις εκλογές. Για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε αυτόν τον ωραίο τόπο. Θα νικήσουμε για να συνεχίσουμε το καλό μας έργο.

 Θα νικήσουμε για την Νάουσα και τα χωριά μας.

Με την αγάπη και τη στήριξη σας συνεχίζουμε!

Σας ευχαριστώ θερμά".