Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 09:13

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικού θεάτρου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τρία νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης των υποδομών κτηρίων του Δήμου Νάουσας εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν  το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για έργα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ειρηνούπολης, στο Γυμνάσιο Κοπανού και στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ.

 

Η ολοκληρωμένη παρέμβαση προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων Αγγελοχωρίου και Κοπανού, με τοποθέτηση αντλιών θερμότητας, φωτοβολταϊκών στη στέγη για εξοικονόμηση ενέργειας, νέων θερμοηχομονωτικών κουφωμάτων, κατασκευή θερμοπροσόψεων, τοποθέτηση φωτισμού Led, κ.λπ. Προβλέπει επίσης ανακαινίσεις και συντηρήσεις των συγκεκριμένων κτηρίων, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών των μαθημάτων, μέσα σε ένα φιλικό, λειτουργικό και ασφαλές περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Η ίδια σημαντική ενεργειακή παρέμβαση προβλέπεται και για το Δημοτικό Θέατρο, όπου συμπληρωματικά θα υλοποιηθεί η πλήρης ανακαίνιση και διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου με: ανακατασκευή της σκηνής και των παρασκηνίων, νέο δάπεδο, νέα καθίσματα, κ.ά.

 

«Μετά την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων σε δέκα σχολεία του Δήμου, συνεχίζουμε την ολοκληρωμένη παρέμβαση στις σχολικές μας μονάδες δημιουργώντας δυο υπερσύγχρονα σχολεία που θα προσφέρουν άριστες συνθήκες μαθημάτων για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο και τους πολίτες.  Η παρέμβαση στο Δημοτικό Θέατρο είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια και ολοκληρωμένη. Στο τέλος του έργου, η Νάουσα θα έχει ένα ολοκαίνουργιο, σύγχρονο και λειτουργικό θέατρο σε όλους του τους χώρους, όπως αρμόζει στους δημότες και στον Πολιτισμό. Συνεχίζουμε δυνατά με το βλέμμα στο μέλλον του τόπου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

 

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Νάουσας