Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 14:46

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Νάυοσας στο «ERASMUS+»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το  3ο Γυμνάσιο Νάουσας στο πλαίσιο της στρατηγικής της εξωστρέφειας  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μιας νέας πρόκλησης, της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός της προσφερόμενης αγωγής και εκπαίδευσης, η διεύρυνση των βιωματικών γνώσεων και των πεδίων δραστηριοτήτων και δράσεων για το συμφέρον των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας.

Έχουν προγραμματιστεί ένα πλήθος εκδηλώσεων, συμμετοχών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, ημέρες φιλοξενίας που θα επηρεάσουν την προσωπική τους ανάπτυξη και την οπτική τους για τον κόσμο και τη ζωή. Μέσα από την εμπλοκή τους θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε θέματα και γνώσεις έξω από την τυπική εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία του ωρολογίου προγράμματος.

Το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συμμετέχει το σχολείο μας στο πλαίσιο του Erasmus+ για τα δύο επόμενα σχολικά έτη 2018-19 και 2019-20 έχει τον τίτλο «Είμαστε Ευρωπαίοι είμαστε ίσοι» (WeareEuropean, weareequal) και διαπραγματεύεται την κοινωνική ενσωμάτωση μειονοτήτων, την τοπική κουλτούρα  τα ήθη και έθιμα των συνεργατών μας καθώς και την επαγγελματική εξέλιξη των μαθητών μας. Συνεργάτες σ΄αυτή την προσπάθεια είναι το σχολείο IES Guadalquivir από την Córdobaτης Ισπανίας και το σχολείο D’Alessandro Vocinoαπό το SanNicandroGarganicoτης Ιταλίας.

Τα πρώτα σχέδια και ο βασικός προγραμματισμός των δράσεων και των επισκέψεων θα γίνουν στη συνάντηση εκπαιδευτικών των τριών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στη Κόρδοβα της Ισπανίας από 22 έως 26 Οκτωβρίου 2018. Ένα μήνα αργότερα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κινητικότητα των μαθητών μας επίσης στην Κόρδοβα .

Το νέο αυτό πρόγραμμα  έρχεται να συνεχίσει και να προσθέσει εικόνες, εμπειρίες, γνώσεις αρκετών ετών από προηγούμενες συμμετοχές του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius. Τώρα, είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση να εργαστούμε και να λάβουμε κάθε προστιθέμενη αξία, που προκύπτει από τη συμμετοχή μας σε ένα τέτοιο σημαντικό πρόγραμμα, τόσο για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, όσο και για την τοπική κοινωνία η οποία όπως και στα προηγούμενα προγράμματα ήταν συμπαραστάτης και αρωγός της προσπάθειάς μας. Όπως επίσης, συμπαραστάτης και αρωγός ήταν και θα πρέπει να είναι και στο νέο πρόγραμμα η Δημοτική Αρχή, παρέχοντας όποια υποστήριξη και βοήθεια χρειαστούμε ώστε να είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε τον Μάρτιο του 2019 τις αποστολές των μαθητών και εκπαιδευτικών από τις δύο συνεργαζόμενες χώρες.

                                                                                                               Ο Διευθυντής

                                                                                                 Βαρθολομαίος Ιωάννης