Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 13:00

Το 8ο Νηπιαγωγείο πάει… Harvard!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 8o Νηπιαγωγείο συμμετέχει στο πρόγραμμα «Out of Eden Learn», που είναι μια πρωτοβουλία του Project Zero, του ερευνητικού κέντρου της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard σε συνεργασία με τον κάτοχο δύο βραβείων Pulitzer ανθρωπολόγο-δημοσιογράφο και βασικό συνεργάτη του National Geographic, Paul Salopek.

Μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα μαθητές και μαθήτριες από όλον τον κόσμο εμπλέκονται ψηφιακά στο επικό ταξίδι που πραγματοποιεί ο Paul Salopek με τα πόδια προκειμένου να ανιχνεύσει την παγκόσμια μετανάστευση των προγόνων μας σε μία 7ετή οδύσσεια 21.000 μιλίων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς μέσα από καινοτόμες συμμετοχικές μεθόδους, να διερευνήσουν τον τόπο τους, τη γειτονιά τους, να εξετάσουν κριτικά, ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο οι ζωές τους εντάσσονται σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό, πολιτισμικό, περιβαλλοντικό και πολιτικό πλαίσιο.

Υπό το πρίσμα αυτό, τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου, εξασκήθηκαν να κοιτούν με μια «φρέσκια» ματιά τον κόσμο γύρω τους μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες αργής και στοχαστικής παρατήρησης και με εταίρους σχολεία από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, το Οντάριο του Καναδά, της Αθήνας και της Καλαμάτας.

 

Από το 8ο Νηπιαγωγείο Νάουσας

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"