Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 18:53

« Ναουσαίικο Σεργιάνι»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 22 και 23 Μαΐου 2018 η επετειακή δράση της εθελοντικής ομάδας « ΚΙΣΣΟΣ» με τίτλο « Ναουσαίικο Σεργιάνι», η οποία  είναι μια παραποτάμια πολιτιστική διαδρομή, με αφετηρία την γέφυρα των Στουμπάνων και τον χώρο θυσίας, με επόμενη στάση τους καταρράκτες του ποταμού Αράπιτσα, έπειτα την μικρή εκκλησία της Υπαπαντής, κατόπιν την γειτονιά της Πουλιάνας, με επόμενη στάση το αρχοντικό του Μούγγρη , στην συνέχεια το αρχοντικό του Χριστόδουλου Ματθαίου, μετά το κτίριο του συλλόγου Γενίτσαροι και Μπούλες, την γέφυρα Μπατάνια και τελικό προορισμό το  μουσείο βιομηχανικής κληρονομιάς  - ΕΡΙΑ. Οι μαθητές έγιναν  ξεναγοί και μύησαν τους συμμαθητές τους στην ιστορία του τόπου.

Η ομάδα «ΚΙΣΣΟΣ» αποτελείται από  τις εκπαιδευτικούς Μαριάννα Μπιτέρνα, Επιστήμη Ιωαννίδη, Βάσια Νικολή, Δήμητρα Ρωμιοπούλου καιΝανά Γιαννούλη. Συντονίστρια της ομάδας είναι η κ. Μαρία Τορορή, δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Νάουσας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας και την αντιδημαρχία παιδείας και αθλητισμού.

Η ομάδα « ΚΙΣΣΟΣ» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς: τα αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία Θανασούλης, Τζέπος, Ρίζος, Σούλα και την κάβα Γιαβάλκα.